[操作疑難] 求幼框邊雙系統平板推介

預$2500,
牌子不限,
對性能要求不大,
唔打機,
只係會睇高清片,
如果聲靚更佳,
先行謝謝.

海信 魔镜F6281 (只有單系統)

回覆 2# manchars

部機好靚喎

manchars 發表於 2016-6-20 10:02

只有android
我想要windows

我都想買 留名睇推介

我個人覺得大尺吋幼邊唔好揸。

manchars 發表於 2016-6-20 10:02

HiSense? 不過又係用 RK3288
而家對 Rockchip 冇乜信心

http://m.intl.taobao.com/detail/ ... amp;id=527054581296

請部有無Ching 用過?海信平板連spec 都無
算把,仲1280解象,T8好過

連海信都出tab
不過佢d tab普遍都貴少少
F6281要成1200人仔,同價位買華為好似好d(更正原來有店賣緊750人仔)
同埋頂邊都窄埋真係有d惡搞,平板都係預埋打橫用,頂邊橫用時會唔會好難渣手…另外四邊方同後面個design都唔靚
冇tf又一死症

反而對F5281ch有d興趣,7.9吋4:3 2k mon, rk3288+2g ram,不過600人仔16g rom 同 32g rom雙系統平板比就吸引力細d
另外design始終唔係幾得

其實海信tab係新product定已經出咗一段時間?
F5281ch Android仲係行緊4.4都唔知會唔會千年冇update…

樓上師兄講到rk有伏,有冇師兄可以講多d?

連海信都出tab  
不過佢d tab普遍都貴少少
F6281要成1200人仔,同價位買華為好似好d(更正原來有店賣緊 ...
C-Leung 發表於 2016-6-20 08:36 PM

我有部 F6281 OK丫,又靚又輕