請問有冇平板同時滿足到我呢D要求?

- android用hdp之類既apps睇波(windows睇波太唔方便) (必須)
- 打部份android game
- 簡單剪片(必須)
- 簡單文書(必須)
- 唔想dual boot os
- 耐唔中上大陸要行vpn(必須)
- multi task方便
- 有ac wifi(必須)

有諗過買部輕身notebook, 但發覺裝android模擬器睇波非常唔順, 所以放棄
或者咁講windows有乜方法可以做到android果D電視apps控作上咁方便睇波?

你肯俾幾錢?

你肯俾幾錢?
buynaka 發表於 2016-6-21 13:02

如果能同時做到晒我呢堆要求要幾錢?

剪片同文書用ANDROID 玩死自己.
求其一部Z8300 行WIN 10 都好過佢.

剪片同文書用ANDROID 玩死自己.
求其一部Z8300 行WIN 10 都好過佢.
louisney 發表於 2016-6-21 13:40

問題係win10有冇辦法做到好似android電視apps咁睇波咁方便呢?

win10一係就sopcast搵link都有排煩, 一係就上直播網但畫質同穩定性差android apps好多, 同埋步驟相當麻煩, android tv apps就咁按一個icon就搞掂, 大把台可供選擇

問題係win10有冇辦法做到好似android電視apps咁睇波咁方便呢?

win10一係就sopcast搵link都有排煩, 一係 ...
argbatcan 發表於 2016-6-21 01:51 PM

高价嘅雙系統機幫倒你掛。。

高价嘅雙系統機幫倒你掛。。
mcwdicky 發表於 2016-6-21 13:55

唔想dual boot, 因為睇波時會邊上網邊睇波邊做其他野, android就算做到都好唔方便, win10就睇波果part唔方便

買兩部機囉.

一部平板睇咁波時仲做到其他野@@???

一部平板睇咁波時仲做到其他野@@???
老婆大哂 發表於 2016-6-21 14:44

當然啦, 一邊睇波當然要一邊開browser投注, 有時又會邊睇波邊同網友講波經即場討論