[開箱] 酷比魔方 iwork11 開箱 (13/7 充電問題 #1)

進貼圖

大約兩年前,小弟貪得意,淘左部 酷比魔方 iwork8 黎試 Windows 10
(原貼在此)
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2135184
到依家呢部細野有 d 力不從心,加上之後返工想搵部 nb 做自己野
我都有 dd 要求
10 吋 有鍵盤同筆 就夠

睇左幾個月,係上個星期(淘)搶左 iwork11 手寫板
價錢就 !@(( + !^(  (頭 50 送鍵盤)
最後齋機只要 !)((
港幣我用 Tap&Go 畀,等回贈左先再計
估唔到有 CHING 開 iwork10 ,我就開埋 iwork11 畀大家參考

事不而遲,開箱圖

機同鍵盤(講個缺點,呢個鍵盤磁力唔強,同埋得一個角度)(後面有 2 個 USB ,合體後好實用,圖後補)

不過呢隻鍵盤就做唔到 surface 系列咁拆出黎入 tablet mode ,插入鍵盤就出 tablet mode

筆(呢到要讚 cube 既設計,鍵盤有位插筆)

效果

系統內容同分區(出廠得 32bit ==''' 之後自己改返繁中 64bit)

刷 x64 BIOS 後

自己改 x64 Windows 後(入埋 driver)

13/7 更新
(開機狀態) 充電要用跟機黎個火牛 (DC5V 2.5A) 先差得入

Wow,同一時間咁多人買 Cube!我部 iWork10 應該明天到。

純win10都幾低玩, 可否影下同keyboard合體, 係咪就咁放上去"long"住咁架??

純win10都幾低玩, 可否影下同keyboard合體, 係咪就咁放上去"long"住咁架??
keeglor 發表於 2016-6-27 21:58

有膠袋個張就係

via HKEPC Ionic Reader v1.2.9 - Android

師兄Tap &go 比錢麻唔麻煩,仲有安全嗎。

師兄Tap &go 比錢麻唔麻煩,仲有安全嗎。
kcso1 發表於 2016-6-28 07:40

你當佢係一張 credit card 就得(付款過程)
不過呢次入錢落張卡到就去左 cxl 門市到入

via HKEPC Ionic Reader v1.2.9 - Android

吾知 Tap&Go 仲有無回贈呢 :P

請問
易不易畫面入塵

同埋, 使唔使刷同root

同埋, 使唔使刷同root
wing88 發表於 2016-6-28 10:18

同貼答
入塵就未知易唔易
我呢部係單系統,無 android 就無 root 唔 root 既問題