台電 x80 Pro 用後感 + 討論

499 人仔加套餐有埋mouse, 藍牙 keyboard 同埋皮套總數 629 人仔,
集運送埋上門都係 HKD762~~

優點
- 畫面清同靚, 對比用緊部牙石
- 開成日都唔熱,連埋皮套差電都得
- mon 底下黑bar 有cap 圖制

缺點
- 觸控反應一般
- 用電都算快,但又冇慳電模式
- 用唔到佢個 app 做 system upgrade, 次次都話 connection fail
- 相機仲衰過傻瓜機, 乜 setting 都冇
- 部機閒置時,禁左 power 制兩三秒後先著 mon
- android 好多常用 app 裝唔到, 例如開飯,九巴,城巴新巴

Window 未試,遲d再講~~

WIFI會唔會斷?

WIFI會唔會斷?
林洋2 發表於 2016-7-2 09:11

有時冇反應,不過我用緊部牙石都係咁

回復 3 #kawing

咁可能你router問題喎

via HKEPC Reader for Android

回復 kawing

咁可能你router問題喎

kenkwong 發表於 2016-7-2 09:31

但部notebook又冇事永遠在線

部華為pocket wifi 舊年先買。。。

定數碼通收得唔好?

原來係pocket wifi 甘可能性又多左好多....

有無又可义電又可otg嘅 otg hub?

WIFI會唔會斷?
林洋2 發表於 2016-7-2 09:11

個 Wi-Fi好唔得,我要插 lan線

黎D intel; pad,跟本主力windows....

Android用到要笑了,跟本幾年都無tune好過....

同埋咁既價個相機用到己經要笑

黎D intel; pad,跟本主力windows....

Android用到要笑了,跟本幾年都無tune好過....

同埋咁既價個相機用 ...
DGCNYO 發表於 2016-7-2 16:56

贊成,我好多投訴。

不過真係平。所以都ok.

Wi-Fi慢
快嘅SD卡用唔到
唔可以一邊义一邊用otg
ROM唔夠位, 就快做 upgrade都唔得

係咁上下啦