點解我兩部平板都用唔倒HDM|?

一部w2f
一部x80hd
今日去買個轉頭但用唔倒,落返去鋪頭試都唔得,最後退錢。
想問下係边度出咗問題?

一部w2f
一部x80hd
今日去買個轉頭但用唔倒,落返去鋪頭試都唔得,最後退錢。
想問下係边度出咗問題? ...
mcwdicky 發表於 2016-7-4 18:54

可能个插头做得浅,試下用刀片將那膠cut少許,令金属头凸出多些,同时要拔出,插入多次,有时个部机hdmi座接触不良。

我3部平版有hdmi, 驰为vi8 要改插头,酷比T8要反复十几次插拔个插头,最后那昂达v116w 用mini hdmi 就顺利用得。不過我唔会用嘅,既然跟机有,咪試下佢而已!

山寨板好多裝假狗

山寨板好多裝假狗
林洋2 發表於 2016-7-4 19:28

有就有,冇就冇,你少用山寨机喇,而家唔会呃你既,D野咁平!

可能个插头做得浅,試下用刀片將那膠cut少許,令金属头凸出多些,同时要拔出,插入多次,有时个部机hdmi ...
b-29 發表於 2016-7-4 06:59 PM

照師兄意思說其實部機是用倒的,唔駛特别裝軟件。。。

照師兄意思說其實部機是用倒的,唔駛特别裝軟件。。。
mcwdicky 發表於 2016-7-4 19:32

係,即插即用,冇花假,下次咪小心D再試過囉!

有就有,冇就冇,你少用山寨机喇,而家唔会呃你既,D野咁平!
b-29 發表於 2016-7-4 19:31

你睇佢回親都係咁就知, 唔知佢用緊咩機咁巴之閉呢

有時真係接觸不良  要插多幾次

via HKEPC Reader for Android

有時D山寨機要插住HDMI重啟先認到架!