仲有冇surface pro 3 既用家係到?

話說上次壞機等換等左兩個幾三個月先有機,最近部野又好似黎料,呢排有冇苦主約過維修洗唔洗又等好耐呀? 其實之前換呢部時都覺得唔多完美不過唔想再等所以拎左返黎照用住先,幾個月又開始差電有d 問題,keyboard 又有時打唔到,個mon 之前淨係用光點依家好似下面暗過上面咁

surface pro第一代已買美版
整過一次已知香港維修差
以後surface pro3都是有平買平的美版

你咁慘遇到咁多問題

除左keyboard唔可靠呢樣好普遍、
部機整體唔穩定間中hang hang地之外
我未有咩大問題

叉電方面原版電源線有問題,你有無換過?
換過都係咁就唔知了

====開心大發現 (唔知有無lag)====
Surface Pro 3用Samsung 840Evo SSD的版本終於有firmware更新
https://support.microsoft.com/zh-hk/kb/3166746
跌速問題應該有解決了

你咁慘遇到咁多問題

除左keyboard唔可靠呢樣好普遍、
部機整體唔穩定間中hang hang地之外
我未有咩大問題
...
EITCo 發表於 2016-7-6 19:52

請問呢個hotfit係咪唔會喺windows update度自己up架???
要自己手動up???

請問呢個hotfit係咪唔會喺windows update度自己up架???
要自己手動up??? ...
JonesChan 發表於 2016-7-6 23:03

暫時唔見Windows Update有

裝完確實有效

Before

After

暫時唔見Windows Update有

裝完確實有效

Before

After
EITCo 發表於 2016-7-7 13:59

但係佢個安裝好似流流哋咁,都唔知係咪真係安裝成功嘅。。。

但係佢個安裝好似流流哋咁,都唔知係咪真係安裝成功嘅。。。 ...
JonesChan 發表於 2016-7-8 12:23

係流流地

裝完同你熄機,等好耐都黑畫面
原來係要手動開機,唔係自動重開

開左機運行個工具,無GUI出現
原來得右下角有個圖示講進度

然後個工具運行完似乎唔會常駐
唔知係咪應該需要時再手動執行
定由於firmware已經更新左,以後都唔需再執行
呢點過幾個月再跟進,睇下會唔會再跌速

不過,依家有方法恢復速度點都係好消息

係流流地

裝完同你熄機,等好耐都黑畫面
原來係要手動開機,唔係自動重開

開左機運行個工 ...
EITCo 發表於 2016-7-8 14:30

裝咗幾日發現問題,每次睡醒後都要開多次個software先有用架喎。。。
如果唔開多次,佢照樣喺度呆

話說上次壞機等換等左兩個幾三個月先有機,最近部野又好似黎料,呢排有冇苦主約過維修洗唔洗又等好耐呀?:hitw ...
長勝飛龍 發表於 2016-7-6 17:47

我部機(I5,128G)上年11月買就冇咩問題, 係支筆壞壞地

Keyboard炒炒地可以試入BIOS,入完REBOOT可能就正常返

我部surface pro 3問題多多, 前後換左兩次先換到部好少少, 用左一年後, 剛過左保養期, 把風扇即刻嘈到pk, 我老母係我隔離講野都聽唔到
前後三部都有問題, QA未免太差劣, 換機效率又差, 永不錄用