我又黎講下部GPD WIN10掌機

當年有人在這論壇發佈GPD WIN10 5.5吋屏掌機的消息.
有些人覺得Z8500效能低下,無咩用,我就同佢地噴戰幾日幾夜...

我依家諗番起,都覺得自己低B ,
因為廠商轉個頭就將CPU升級到 Z8700 或 Z8750

聽聞效能比Z8500 提高30%

依家部WIN10掌機做緊京東眾籌
http://z.jd.com/project/details/58322.html

之前有C兄話千元價格買Z8500係買舊垃圾,依家無加價升級,算係用正常價錢買舊正常玩具吧?

簡單寫低規格
5.5屏
64G
4G RAM
CPU:Z8700 or Z8750
重量:330g

本來京東眾籌唔多關香港事,但之前淘寶實名,好多C兄都有能力係搞番張銀行卡,咁京東買野應該唔係難事(京東不是用支付寶系統, 唔比你國外付錢,最簡單是用國內銀行卡)

佢地的淘寶店可以加錢寄順豐香港,
咁京東...我唔知,各位有興趣可以自己問一問.

留番一頁睇下開唔開到箱

呢度應該唔會太多人討論Z8500
人黎少2黎貴

唱z8300弱雞既就唔少(例如我
不過國產2k野,我都係個句,等實貨

有實貨賣未?

via HKEPC Reader for Android

回覆 4# hahakei

實機有人玩緊,但仲未正式發售,呢個京東眾籌你當佢預售咁,8月尾發貨.   
9,10月淘寶先有得買. 不過正式發售時,我估會貴2,300人仔,即係破2000人仔關口

打手文, 等有技術裝粒Core m先出來講

升級CPU, 咪又係俾鬼佬迫到佢唔升唔得, 鬼佬出到部Core m佢都要死死氣換, 唔係點賺你班友仔D血汗錢

Z8500 我用x16 pro 好過
不過z8500 真系打到下小品game & emu ga

回覆 7# shal

真係鬼掩眼,我想寫8750,  點知填左8500落去.
我想講的意思,佢地打算用8750,如果找唔到長期供應商,就用8700

回覆 6# 竹皮

作為一名打手, 我唔覺得CORE M有幾強,不如將I7放到落去先出黎講.

錢,公司係要賺,係人都要賺錢,打手都要黎賺錢開飯.
如果你講緊鬼佬,又係出一部WIN10掌機的機器, 而價錢只需1299,唔賺錢的所謂良心公司.
我只諗到一部. PGS

PGS

PGS已經在國外眾籌中,他們說明年3月出貨,youtube有佢地的廣告,國內新聞全部說這部是「全球首款」win掌機.
我個人感覺PGS「講就天下無敵,做就無能為力」這一類,即係想呃你錢. 我就唔長篇大論講原因,有C兄唔認同先大家出黎講下自己的見解 )

回覆  竹皮

作為一名打手, 我唔覺得CORE M有幾強,不如將I7放到落去先出黎講.

錢,公司係要賺,係 ...
kit0072 發表於 2016-7-9 11:20

睇相都覺得無可能