求推介 8"以上,純Android, eMMC 平板

各位CHING好,
小弟想買部平板,
對上個部已經係 艾諾NOVO7 烈焰,所以已經對平板的認識好落後

其實小弟要求好簡單:
1. 好好好主要睇Youtube, 追電影電視劇,所以一定要可以插SD CARD/內存64GB以上
2. 唔需要Windows, 純Android就可以
3. 上下網
4.  8"以上,10.1"以下, 唔要4:3
5.. 會用µTorrent(以前艾諾NOVO7 烈焰都得), 應該內存用eMMC好啲?
6.  性價比, 以上要求應該唔高

謝謝各位CHING

酷比魔方T8旗舰版 吧!系hkepc search 打T8。 好多资料,系8吋4g电話平板。

酷比魔方T8旗舰版 吧!系hkepc search 打T8。 好多资料,系8吋4g电話平板。
b-29 發表於 2016-7-21 12:57

謝謝推介~
但我唔洗打電話,4G唔會用到
而且得16GB肯定唔夠
如果唔要4:3, 係咪一係8"一係10.1"?
謝謝

現時山寨mtk 安卓平板已很少可以選擇,或者選 華为 那些千多元产品吧!

現時山寨mtk 安卓平板已很少可以選擇,或者選 華为 那些千多元产品吧!
b-29 發表於 2016-7-21 13:09

華為好喎,真係唔知佢有出平板
CHING請問仲有冇其他大陸出名的牌子?
謝謝

其实上淘宝找找,纯安卓平板好少市场,主流倾向intel 双系统,8吋平板唯有找电话平板那類,找那些二千元吧,你嘅然可以付出高价,港版7,8吋平板电話都有,去百老汇等店看看仲好。

回覆 6# b-29
2GB RAM intel雙系統唔會好lag咩?
其實我最低size要8",9.7"也可以的
我唔要电話功能
华为揽阅M2青春版10.1寸好符合要求,
但我覺得偏貴了,HKD1700
我要求咁低原本諗住HK1000左右解決

双系统行安卓唔会lag, 仲好畅顺,intel 机 缺点系發热大,去电快,用耳机有雜声,部分apps不兼容等等。所以纯娱乐,都糸用番mtk 安卓好D,

千元预算都系山寨平板,。

双系统行安卓唔会lag, 仲好畅顺,intel 机 缺点系發热大,去电快,用耳机有雜声,部分apps不兼容等等。所以 ...
b-29 發表於 2016-7-21 13:38

我都同意以纯娱乐,都糸用番mtk 安卓好D
山寨牌子都係 馳为, 酷比魔方, ONDA出名?

pipo, 台电,五元素都是。如你肯接受用电,4,5 小時,芒差些,便可以了,畢竟一分钱一分货吧。