想買部7寸平版電話玩POKEMON GO

因為老爺手機同平版係行Android 4 1 1玩唔到,想直接買部7寸平版電話取代佢地

1.市面上有邊部7寸平版電話可以玩到POKEMON GO?一千蚊內得唔得?最好行Android 6以上,咁部機可以玩得耐D無咁快淘汰

2.淘寶果D平版電話又可唔可以玩到?我最擔心係電話接收方面,大陸同香港啱唔啱?打出打入會唔會有問題,我用緊3G暫無打算用4G

其實想淘多D,因為香港好似唔多呢類7寸平版電話賣,唔係好識野所以請大家指教下小弟

7吋好表现嘅平板,山寨根本少出,要玩pokemon go 开心,部机要有陀螺仪才能玩到ar mode, 有陀螺仪,又要過2千致有,。同時pokemon go 会消耗电量大,所以你嘅预算系太小了。

題外話, 除咗 BUDGET 太少,
就算搵到部啱價0既大陸機,
如果唔 support GAPP, 會唔會用唔到個GOOGLE LOCATION SERVICE 而玩唔到 POKEMON GO ...

我無睇山寨機...
不過~7"可以打電話, 比較近期我淨係諗起出咗0既華為 ASCEND P8 MAX
同未出既 ASUS ZENFONE 3 ULTRA ...

7" 就:
華為x2,有埋gyro(陀螺儀),AR mode能開
平就 華為T2 pro,無陀螺儀,電小d

上面兩部都有行貨 (at least 我見 衛x 豐x 有賣 x2)
亦有尼度師兄話兩部都玩到
https://www.hkepc.com/forum/view ... page%3D1&page=2

p8 max 無行貨只有國行,吾知靠吾靠得住 (google play問題)

吾好淘國內機 (支援吾好/裝吾到google play 就pokemon都吾使玩)

要有通話功能先至會有真gps玩 好似係

收部二手ipad mini2 4G

要有通話功能先至會有真gps玩 好似係

收部二手ipad mini2 4G
louishkepc2 發表於 2016-8-5 16:05

iOS冇得用power saving mode

回覆 5# louishkepc2

有時用wifi定位效果更加好

回覆  louishkepc2

有時用wifi定位效果更加好
pc323 發表於 2016-8-7 14:11

瞬移好似唔係點計步

iOS冇得用power saving mode
KinChungE 發表於 2016-8-7 12:21

ipad d電好襟用,根本唔需要

ipad d電好襟用,根本唔需要
louishkepc2 發表於 2016-8-7 15:10

iPad mini一D都唔耐用, 充電又充得慢
係Air好少少