請問有無人識雙系統平板正確的刷機程序?

唔該師兄,我有一部雙系統的平板,有日windows死左我就重裝windows,
重裝完竟然無左個Android,後來我又再刷一次android, 個windows又無左
再裝多次個windows,又boot唔番去android
其實我差問題出了在那一個步驟呢?
我的平板是 台電 x98 pro

正确方法系用官网下载个rom, 入面会有指示怎样刷双系统,先刷入安卓,刷完后,可用平常系desktop 安装win10 方法安装系平板便可以了,要留意官网有否那机的win10,  或win8.1 drivers, 下载。

有些双系统rom, 刷安卓时会有指示会否保留windows partition, 如windows 冇事,可以選保留,反之,不用了。

求人不如求已,你要个D资料,其实谷歌上面有哂,晒D時间去找寻,如你事先有咁做,就唔会犯左咁多错误了。
而家再开始做,都唔会遲!

我既刷机師傅,就系谷歌了。

求人不如求已,你要个D资料,其实谷歌上面有哂,晒D時间去找寻,如你事先有咁做,就唔会犯左咁多错误了。
...
b-29 發表於 2016-8-13 09:58

谷歌又睇過,官網又睇過,官網簡介少得可憐,谷歌也無我這型號

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - iPhone

谷歌又睇過,官網又睇過,官網簡介少得可憐,谷歌也無我這型號

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 -  ...
cityhunt 發表於 2016-8-13 20:15

無乂必要一定要揾你个型号,双系统部部都同一步骤,祇不過个rom, 不同罷了!

樓主有何進展呢?有问题可以提出來!

之前做過部昂達 V919,唔知台電係咪一樣做法。
你似乎刷完android冇轉partition就裝windows.

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... 4423&highlight=

x98 pro.jpg

先線刷Android , 之後再用USB 手指刷windows。