[操作疑難] 求Android 平板推介 whatsapp 專用

幫家人買機,只要求可以whatsapp, 所以打算出小米平板2,有Android versions. 但聽講google play 無得download whatsapp, 但又有講過whatsapp 官方download 就得,到底邊個先真  

via HKEPC Reader for Android (專業版)

上唔係問題,可download apk,但一定要有電話確認,你平板打算用邊個電話號碼確認?

上唔係問題,可download apk,但一定要有電話確認,你平板打算用邊個電話號碼確認? ...
ray1234 發表於 2016-8-19 10:40

有另一個number比佢用的~ 係擔心google play 下載唔到whatsapp, 而whatsapp apk 又唔work 既時候,就捉虫了。因為已經買過ipad mini 2 Cellua,都發覺無得用,所以先擔心

有另一個number比佢用的~ 係擔心google play 下載唔到whatsapp, 而whatsapp apk 又唔work 既時候,就捉虫 ...
s.friday1004 發表於 2016-8-19 12:30 PM

怕捉虫又要買小米板的話,小米平板1更加合適

回復 4 #孤兒仔

師兄點解?
因平板1已經出左一段時間,較穩定?
因家人使用,唔想咁多手尾

via HKEPC Reader for Android (專業版)

回復 孤兒仔

師兄點解?
因平板1已經出左一段時間,較穩定?
因家人使用,唔想咁多手尾

via HKEPC Reader f ...
s.friday1004 發表於 2016-8-19 02:04 PM

intel cpu 用既 Android 係 X86 版
同一般 Android 始終有兼容問題未解決 亦唔會再解決
另外, 只用WiFi 玩 whatsapp?

回復 6 #孤兒仔

只會玩whatsapp及 wechat.
你岩,我應該選擇arm cpu

回復 孤兒仔

只會玩whatsapp及 wechat.
你岩,我應該選擇arm cpu

via HKEPC Reader for Android (專業版) ...
s.friday1004 發表於 2016-8-19 07:28 PM

唔需要3G、4G上網?

回復 8 #孤兒仔

會插電話卡,3g/4g 無所謂

回復 孤兒仔

會插電話卡,3g/4g 無所謂

s.friday1004 發表於 2016-8-19 08:08 PM

小米無架喎,諗過第2d牌子啦