[開箱] TBOOK 16 PRO 開箱

簡單開箱

最初想買黎上下網 同ps4 remote play
原本諗住買hi 8 pro 不過得2GB ram 同32GB 唔太够用
之後再揾下hibook 10 pro 但又無左$10xx 送keyboard既優惠價
如果原價買加埋keyboard 要成千五人仔 同香港行貨二千差不多價 又唔太抵買
諗住等iwork10 旗艦版 / tbook10 / hibook 10有keyboard送就落手
但最後買左TBOOK 16 PRO 一個原因 貪佢够靚仔
加上新出京X有keyboard送 即落手

輕度用左陣 以下個人感覺 遲D再補
優點:
做工好好 鋁感好重 有D似macbook 好實淨 手感幾好
上左陣網  唔太熱  速度可以接受
mon黎講 開頭都心大心細 想買hibook D 2K屏pad 但去完黃金一轉又覺得分別不太大
解像度都OK 近睇D字會有點點
keyboard膠做 但手感OK
可以DC充電 
缺點:
11.6寸有些少重 加埋keyboard更重 
兩邊喇叭但好垃圾 D人聲散開 極差 
得micro USB TF Micro HDMI 接口少無usb3 
不過Docking 有兩個normal size usb 都叫够用

支持下開箱先

簡單開箱

最初想買黎上下網 同ps4 remote play
原本諗住買hi 8 pro 不過得2GB ram 同32GB 唔太够用
之後 ...
bbsfor 發表於 2016-8-22 16:53

支持開箱!  請問加完運費HKD幾錢?

THANKS

回覆 3# asp123

京X買寄去fd大陸地址免運

你部tbook 16 pro買左幾錢?我最近入左部tbook 10,加埋keyboard保護套都係1600HKD有找。

咁好似HI12正啲

z8300

你部tbook 16 pro買左幾錢?我最近入左部tbook 10,加埋keyboard保護套都係1600HKD有找。 ...
hk133 發表於 2016-8-22 19:13

tbook10 用係感如何,原裝keyboard有貨咩?之前好似話無貨,thx ching

支持開箱

個touch screen夠唔夠靈敏, 反應好嗎?

香港有冇得賣?