昂達V80 Plus超簡單開箱

事緣用緊部GALAPAD七寸用左三年幾終於功成身退,係時候買替代品,上淘佬睇單Android平版真係好小,反而雙系統多到嚇一跳,揀左幾日決定昂達V80 Plus,貪佢個機身係金屬同可以刷返單系統,但就無GPS呢D野,平平地五百人仔即管試試

開箱

金屬機背手感一流

一切熟口熟面,不用多談

網上認證,正版win10

轉Android睇睇

等一分鐘左右,全是垃圾,暫時無得root只有小部份可以完全鏟走

有Play Store一天光哂

用左三個鐘總結,win10用係平板慢係慢D,但未至於不能接受,同Android同比就真係差好多,1920x1200 mon飽和度唔錯,唔知點解有人話佢唔好,兩個系統互換約莫一分鐘,WIFI接收正常無斷過(3仔台),兩個系統各有5GB可以用,整體算合格抵玩,五百人仔當然唔可以同千蚊比,未玩過雙系統平平地可以過下手癮,天貓旗艦店買機哂圖送蓋芽鍵盤加一年保,住新界西返大陸同出旺角深水埗差唔多,國行保不成問題,人要求唔高玩咩都零舍開心

事緣用緊部GALAPAD七寸用左三年幾終於功成身退,係時候買替代品,上淘佬睇單Android平版真係好小,反而雙系統 ...
wcchktm 發表於 2016-8-22 05:17 PM

既然有兩邊玩無謂自斷一邊喇,咁咪幾好

既然有兩邊玩無謂自斷一邊喇,咁咪幾好
孤兒仔 發表於 2016-8-22 17:28

新C坑玩多幾日先,或者覺得OK盡享齊人之福

琴日電腦節行腦場,同樓主一樣想搵部單系統的Android 平板,不過搵來搵去千元內沒部岩心水,為有轉用雙系統,呢部機見到只有5G的容量可用,有點卻步,可能間store見我好有試意,個Sales話送多張32G,最後都買左呢部。

補多一張圖

琴日電腦節行腦場,同樓主一樣想搵部單系統的Android 平板,不過搵來搵去千元內沒部岩心水,為有轉用雙系統 ...
hi.friend 發表於 2016-8-22 18:23

幾好送32G卡,既然咁問下你,係完全關機下開機我要按住個POWER成十秒先開到機,唔知係咪有問題,你部係咪咁?

回覆 5# wcchktm
有,但是我個部開機好似要多5秒 … 不過仍可接受到。

可能呢部機免除了開機時要先決定選擇進入Android 或者Windows 系統的步驟。有優先記憶上次使用的系統。

以前嘅雙系統開機後又要選系統 … … 對長者及小朋友唔方便

呢部有得單android?
通常d雙系統機都只有單win image好少有單android

不過32g真心唔夠用,其實而家d flash咁平出多d 64g tab賣貴$100都唔駛死啦

回覆  wcchktm
有,但是我個部開機好似要多5秒 … 不過仍可接受到。

可能呢部機免除了開機時要先決定選擇 ...
hi.friend 發表於 2016-8-22 19:44

多五秒即係十五秒?

呢部有得單android?
通常d雙系統機都只有單win image好少有單android

不過32g真心唔夠用,其實而家d flash ...
C-Leung 發表於 2016-8-22 19:47

可以,去返昂達官網可以下載Android個安裝包,解左壓後裡面有教你點樣裝
昂達都有出一部單Android平板,V80 SE,除左粒U用Z3735F同前鏡30萬像外,其他都一樣

我wifi 死過好多次,次次藍畫面,因為間房收得差,自已部電話都會斷線唔知係未chur得太勁所以chur 死個window, andriod 反而冇衣個問題