華為 M2 8.0 vs sony z3tc 點揀?

華為粒U support 新啲,但係冇陀螺儀,冇 custom rom, 行緊 5.1, 唔知有冇 upgrade

sony 粒U舊啲,rom少一半,lte冇咁齊band, 但係U性能好似好過華為嗰粒,行 6.0, 不過官方已講冇得再上

大家會揀邊部?

回覆 1# mlyu

公佈左m3 wor

回覆  mlyu

公佈左m3 wor
usopp 發表於 2016-9-3 11:41

喱兩部都做緊特價嘛

其實考慮性只有3樣野 :

1. Android 5.X / 6.X
2. NFC        無   /  有
3. CPU       自家 / 高通S801
4. 大陸4G    OK / 不支援 TD-LTE

粒S801 都好多年﹐真係outdate﹐除非你要 6.0.1 + NFC ﹐你才選sony啦。
(按理你問得這2部機﹐都唔會盲目唔要大陸品牌啦)

PS. 以上係不以售價作比較。

其實考慮性只有3樣野 :

1. Android 5.X / 6.X
2. NFC        無   /  有
3. CPU       自家 / 高通S801
4. ...
peter_chan 發表於 2016-9-3 12:44

Z3T有雙擊開/關
我玩過media pad完全唔是sony果皮

Z3T有雙擊開/關
我玩過media pad完全唔是sony果皮
EVIS 發表於 2016-9-3 13:35

華為我覺得佢會變孤兒仔, 其他人又寫唔到 ROM 俾佢

華為我覺得佢會變孤兒仔, 其他人又寫唔到 ROM 俾佢
mlyu 發表於 2016-9-3 14:10

仲有801 用落比佢自家果粒野好用流暢
仲有個機殼做工…
z3t最大問題係買唔返原裝套
好彩我有

喱兩部都做緊特價嘛
mlyu 發表於 2016-9-3 12:23

z3tc 幾錢? 重有 新貨 賣咩? 咁舊的野重未停產?

喱兩部都做緊特價嘛
mlyu 發表於 2016-9-3 12:23

ching,借問聲z3tc邊度做特價?咩價位?
謝謝。

$4300 減到 2900 4.4升到6.01 仲有人問