[遊戲] windows 平板 冇鍵盤 打唔到機

下蛓用comfort keybroad 同 keytojoy 對windows 10 冇用
開game 會彈出,
windows 對平板遊戲 的觸控支援不足
怪不得好多人用android 平板打機

下蛓用comfort keybroad 同 keytojoy 對windows 10 冇用
開game 會彈出,
windows 對平板遊戲 的觸控支援不 ...
lhl320 發表於 2016-9-3 16:53
視窗十兩邊都唔掂!根本視窗十就係為手機度身訂造!﹙佢自家手機遊戲好好多!﹚

整個xbox controller喇

Microsoft Store入面先多D touch optimized既game
平時既windows game根本玩唔到, 尤其full screen果D

我用 JoyToKey+藍牙手制(八位堂)鎖匙扣戈隻,都係玩下模擬器... ...
android 平板打機,睇片係正確既選擇。

的確,WIN10係平板真係雞肋,我用雙系統個零月都頂唔順,要鏟左個win10齋用android

買個藍牙手制玩.
不過話說WIN平板可以玩什麼?
想玩吓生化危機零 ,幻燈片咁.
玩吓舊遊戲,公司部舊系統舊電腦又玩到,兼容性仲好過WIN10

玩exe無KB mouse點玩,你地無野丫.....

仲有個話android好過,你玩app定玩exe丫

你要插,不如插點解做exe game唔支持Touch好過

不過人地一定當你傻

買個藍牙手制玩.
不過話說WIN平板可以玩什麼?
想玩吓生化危機零 ,幻燈片咁.
玩吓舊遊戲,公司部舊系統舊電 ...
kit0072 發表於 2016-9-4 12:03

部gpd 打 psp & ps game lag 嗎?

唉~PPSSPP 模擬器(PC)係支持Touch... ...
MAME 好似無一個支持Touch... ...
平價 win 平板玩遊戲真心唔夠力。