[操作疑難] 邊位師兄買咗 kobo aura one嘅請入嚟幫幫手。

我系幫人問㗎。
系晨衝買咗 KA1 嘅師兄,大家部KA1有冇 電好快用完嘅問題?  大家部機用咗一排,有冇其他大或小嘅問題呢?    大家部機嘅SN 係咪 N7096A003058  e批貨?

有朋友急問,請幫幫手,真系唔該晒。

Sn我相信每部唔同,N.......A003, 同你一樣,之後幾個號碼唔同。最近都在調試新機,長插電腦,沒有試電的問題,最大問題係原系統係睇唔到 Txt同 cbz內容。

via HKEPC Reader for Android

上了 KSM + KOREADER, 用電係明顯快了, 相信係隔離師兄說有關 KOREADER 耗電bug 的問題

Sn我相信每部唔同,N.......A003, 同你一樣,之後幾個號碼唔同。最近都在調試新機,長插電腦,沒有試電的問 ...
AhRay 發表於 2016-10-31 21:46
Thx you 師兄。 師兄部都系N7096Axxxxxx 對嗎?
原裝系統應該睇到 cbr 和 cbz 喎。   我以前用H2O都有睇開。
https://www.kobo.com/help/en-US/ ... n-your-kobo-ereader

上了 KSM + KOREADER, 用電係明顯快了, 相信係隔離師兄說有關 KOREADER 耗電bug 的問題 ...
hkils2001 發表於 2016-10-31 22:15

Thx you 師兄。  你都系幫襯晨衝買嗎?
咁師兄e+係咪要日日差電?

SN 係 N70968000xxxx
以30%光度, 我大約估計可以用到8-10個鐘左右, 等FIRMWARE改善

Thx you 師兄。 師兄部都系N7096Axxxxxx 對嗎?
原裝系統應該睇到 cbr 和 cbz 喎。   我以前用H2O都有睇開。 ...
dwnthk 發表於 2016-10-31 22:27

N7096Axxxxxxx

SN 係咪 N70968000xxxx
以30%光度, 我大約估計可以用到8-10個鐘左右, 等FIRMWARE改善 ...
sunnyckk 發表於 2016-10-31 22:40

Thx you 師兄。

其實睇到十粒鐘又唔系好差。  H2O嗰d睇到三~四星期,係講緊每日睇半粒鐘。  而且KA1為咗輕身d,電池係比H2O細。 所以總會有好有唔好。

N7096Axxxxxxx

AhRay 發表於 2016-10-31 22:49

Thx you ching.

我都係 SN: N7096A.......
電力可接受~

battery issue 主要係:
1) 冇關到 Automatic sync.  
2) koreader sleep 中會醒 (等fix)
3) Sleep cover 關上時, 有可能手指掂到SCREEN而醒番