指教 yoga book 左上角用佢支筆書寫有無反應?

平時都唔會用支筆, 有日無啦啦畫吓畫吓, 見左上角寧寧舍舍畫唔到, 以為壞, 所以就拎部機去代理整,  

去到維修中心, 我show 比接待處位小姐睇個問題, 佢就攞我部機入房, CHECK完就同我講

佢話佢吔部機都有同樣既問題, 即唔係壞.叫我攞番走.

我問佢部機係WIN定ANDROID, 佢答我ANDROID, 我問佢試左幾多部, 佢答我一部, 有無WINDOW版本試吓, 佢話佢吔無WINDOWS 版本的機試.

單單話自己一部機同我部機都有哩個問題, 就話所有機都有同樣問題,這個論據未免欠缺說服力。我上網睇又唔見有人講有哩個情況。

所以求各位師兄睇吓自己部機(最好ANDROID版本),左上角會不會有畫唔到情況告之在下。謝謝指教。

提外話, 今日比佢攞一攞入房CHECK, 部YOGABOOK底就咁整條痕係我機底到。
雖然唔明顯,但都唔咁心。如果本身件產品個殼易花,包一包先好比佢攞入房CHECK。

我之前部酷比都有同樣問題,最後退貨

via HKEPC Reader for Android

我部WIN版,四角都正常

我部WIN版,四角都正常
finaly 發表於 2016-12-5 22:24

謝謝幫忙, window 版本無哩個問題. 咁樣排除了一些可能性,
咁問題可能係ANDROID版本真係咁樣.  或硬件問題, 有無ANDROID 版本師兄試吓.

去理論,換過部啦

個代理咁既回覆,多數人都即閙

呢種態度係大陸遇過, 估唔到香港代理都係咁.

Lenovo係大公司, 咁都叫正常直接去投訴佢啦!

邊可以接受....上FB 幫佢地宣傳下........

去理論,換過部啦
jeffywm 發表於 2016-12-6 01:27

佢話係咁, 正常, 我仲可以點?
我聽見佢咁講, 我都有反問佢咁都唔係算壞?. 然後佢就同我講, 咁你可以放低部機比佢吔CHECK吓. 我聽見佢咁講, 我更加唔敢放低部機比佢, 根住我同佢講, 叫佢EMAIL問吓間廠, 係咪會有咁情況. 留左電話, 因我都唔排除係軟件問題. 雖然可能性係低啲.   

個代理咁既回覆,多數人都即閙
kcthomlau 發表於 2016-12-6 08:10

啲代理大都舍得就舍,  吓吓拍枱叫記者先會比反應. 但鬧人動氣傷身. 免得就免, 部機支筆都用到, 只係一個角無反應.

呢種態度係大陸遇過, 估唔到香港代理都係咁.
Lenovo係大公司, 咁都叫正常直接去投訴佢啦! ...
neo338388 發表於 2016-12-6 11:37

邊可以接受....上FB 幫佢地宣傳下........
linggo 發表於 2016-12-6 16:57

有無人試過向FB 投訴後有用?  不過都係等吓我了解吓係咪ANDROID版都係個角有問題先. 有無師兄方便影張相上黎睇吓.

講真支筆買返來做乜,就係想係個Mon度劃下劃下,如果一個角畫唔到,我想畫個長方型都唔得,咁買來做乜?同埋應該間廠說明話某個角畫唔到.除非你講明支筆係個MON度是無反應,畫到係你好彩,係Bonus .如果唔係就係質量問題,要Lenovo跟進.

不過我問過sales ,話支筆係畫係個畫版度,個Mon是無反應.其實係有反應,不過唔係乜wacom技術,只係普通野,所以唔係好準,我部windows 版都唔係好準,打橫畫直線都唔係條條直,甚至會斷左一節節,呢個問題令到我想唔要部機.