[開箱] 日本AMAZON Kindle Paperwhite 32GB

小弟第一次係EPC開箱文, 希望幫到大家:)
11月尾去左北海道玩左幾日, 本身有用開2016paperwhite 睇書, 點知返來香港時係飛機見隔離個哥仔都用緊來睇漫畫, 好奇同佢吹下水, 上手玩下, 32GB 感覺係正:)
上星期忍晤住手係amazon jp 訂左佢返來, 集運計我一磅(HK24).
昨天才剛收到

free image hosting

全開最光. 同我部舊機比

全暗

開始享受了:)

用後感:
介面分別不大.
電腦過file好似快左小小(我用mac mini)
睇書翻頁速度差晤多
老實講用來睇漫畫確係正
仲有個套同上代可共用
剛剛發現日本呢部冇禁反光
大家可從上圖睇得到我公司用LED光管. 新機係冇禁反光的
希望可幫到想買用家

回覆 1# roy401

恭喜晒有新嘢玩。

問下,一般睇mobi or azw3電子書,係咪反應上,同kpw3都有好大分別?

"漫畫版"kindle paperwhite...

回覆 2# dwnthk

我不嬲都只係用mobi 格式的
如有機會用到其他, 我到時話你知:)

最後埋單幾錢

回覆  dwnthk

我不嬲都只係用mobi 格式的
如有機會用到其他, 我到時話你知:) ...
roy401 發表於 2016-12-14 12:37

mobi書有冇反應快咗?   你d漫畫都系mobi格式?  32GB版睇KFX格式嘅漫畫先會超快㗎。

我部第一代日版Paperwhite 用左幾年, 2G RAM 都用唔晒 (因為無漫畫, 純PDF ebooks)

我一向都用開ipad mini4 黎睇 comics 同雜誌, 亦有GOOGLE PLAY BOOK

但我都心思思去想買部KINDLE, 不過唔知體驗同用IPAD MINI 有幾唔同?

最後埋單幾錢
卍TCH卍 發表於 2016-12-14 13:16

HK 1135.17 + HK 24集運返香港   = HK 1159.17

我一向都用開ipad mini4 黎睇 comics 同雜誌, 亦有GOOGLE PLAY BOOK

但我都心思思去想買部KINDLE, 不過唔 ...
py120 發表於 2016-12-14 14:01

我用kindle睇書因為隻眼真係舒服好多. 仲有輕身. 好似呢輪冬天放係d樓袋都晤覺重