[開箱] HiBook Pro

本身自己部台電都半死狀態,
Surface Pro3 床上面用又完全唔方便
Android / iOS 始終又有D野唔可以做到
所以行過黃金... 看中左呢部

Config:
Intel X5 Atom Cherry Trail Z8300
4GB Ram
64GB eMMC
10.1" 2560 x 1600
USB Type-C 充電

個人評價:
正面:
1. 個 Mon 唔錯
2. 暫時感覺 QC 幾好
3. 磁吸 Keyboard & 有獨立 ESC, F1-F12

負面:
1. WiFi 都係只有 802.11n, 速度唔太好, 而且 Android ~60Mbps, Windows ~35Mbps, 唔知是不是 Driver 問題
2. Android 最暗好光
3. 機身無 USB Type A

作死裝 SVP

64GB 卡

STEAM 串流好似WiFi唔多夠網速

Lenovo Ideapad Miix 310 $2499
4GB Ram
64GB eMMC

和 HiBook Pro 比較如何  應差不多錢

8300呢粒神U賣到而家都仲大把存貨, 低至三四百, 貴至幾千蚊都用緊呢粒神U

請問係黃金邊間買?

請問係黃金邊間買?
sd2011 發表於 2017-1-7 14:59

橙店

8300呢粒神U賣到而家都仲大把存貨, 低至三四百, 貴至幾千蚊都用緊呢粒神U ...
竹皮 發表於 2017-1-7 13:10

自從 8300 破解左 4GB 後, 間間都換 8300
CPU 呢兩代都係禁慢, 主要 4GB Ram 真係比 2GB Ram 好好多...

Lenovo Ideapad Miix 310 $2499
4GB Ram
64GB eMMC

和 HiBook Pro 比較如何  應差不多錢
士碌架 發表於 2017-1-7 13:08

2499 vs 1650
禁叫差不多錢!?

http://shopap.lenovo.com/hk/zh/l ... ix-series/miix-310/

顯示器可能比呢部差...呢部個Mon真心靚
10.1" WUXGA IPS 1920x1200

橙店
冰水半糖 發表於 2017-1-8 00:17

有冇名?同埋7日內如果有問題有冇得換?

有冇名?同埋7日內如果有問題有冇得換?
sd2011 發表於 2017-1-8 01:24

己 PM

8300呢粒神U賣到而家都仲大把存貨, 低至三四百, 貴至幾千蚊都用緊呢粒神U ...
竹皮 發表於 2017-1-7 13:10

等緊新賽揚出8~9吋平板
不過連消息都未有