台電tbook 16 power

有冇師兄買左可以評價一下?想過年時買部玩下,thx

via HKEPC Reader for Android

唔支援5g Wi-Fi 完全唔會考慮

PS.用緊 x16 power 內置wifi經常斷線
迫我插隻 usb Wi-Fi 手指

早兩日買咗,簡單講真係好快好順~~
而且解決咗X16 Pro觸控差嘅問題!

...
rickytang 發表於 2017-1-12 16:52

睇黎唔錯,android果邊多唔多app裝唔到?

甜師兄邊到買的?

via HKEPC Reader for Android

...
rickytang 發表於 2017-1-12 16:52

Wi-Fi 有冇改善?

睇黎唔錯,android果邊多唔多app裝唔到?

甜師兄邊到買的?

via HKEPC Reader for Android ...
hahakei 發表於 2017-1-12 19:35

我上一個X16 Pro貼~~
http://www.hkepc.com/forum/redir ... 40&pid=34275679

岀廠係android 6.0,重未詳細試清楚,但一般app冇問題,
試咗unkilled一隻game超順~~

Wi-Fi 有冇改善?
kofz 發表於 2017-1-13 10:24

我部X16 Pro Wi-Fi 一向冇乜問題~~

比X16 Pro 有改善地方包括觸控好咗好多!
以前Windows下最頂部D制一定點唔到要用滑鼠,
依家終於用手指都輕易點到!

手寫亦都再冇延遲,可算係即時反應!
可能冇咗支筆關係?X16 Pro支筆完全唔對應用唔到!

Android下可以用WiFi定位!

usb 3.0頭外接硬碟可以直插就用到!

個芒肯定靚過X16 Pro~~

但變咗單邊喇叭~~

題外話:
其實原本買咗Tbook12 Pro,但買咗兩日超級中伏,
最後死埋機開唔到,拿拿臨攞番上大陸加錢換部Tbook 16 power!