想知部 Lenovo 係有 HDMI in 定係用 app 做 second mon function

經過 sun mobile 見佢地有部 lenovo 10" 平板,用嚟 show 駁住電腦個 screen, 好似 mon 咁用,唔知佢係邊部 Lenovo, 唔知佢係有 HDMI in 嘅 function, 定係用 app 做?

睇落又唔似 app, 因為好順。我唔肯定係咪用 USB 駁,佢遮咗睇唔到。有冇人知係點做呢?

經過 sun mobile 見佢地有部 lenovo 10" 平板,用嚟 show 駁住電腦個 screen, 好似 mon 咁用,唔知佢係邊部 ...
mlyu 發表於 2017-2-19 10:05

係邊見到

經過 sun mobile 見佢地有部 lenovo 10" 平板,用嚟 show 駁住電腦個 screen, 好似 mon 咁用,唔知佢係邊部 ...

有無相睇?

可能係Miracast
電腦駁電腦都得
https://kheresy.wordpress.com/20 ... ktop-windows-10-pc/

係咪講 這個功能
Lenovo Ideapad Miix 310
我有這部機 但無買條線 無得試
miix 310.JPG

係咪講 這個功能
Lenovo Ideapad Miix 310
我有這部機 但無買條線 無得試
士碌架 發表於 2017-2-22 12:11

呢個係output黎, 唔係input

呢個係output黎, 唔係input
KinChungE 發表於 2017-2-22 12:38

啊~~~
樓主個意思  想把平板 當電腦mon 用 ( 電腦連接平板 ) ?? 要 HDMI IN

啊~~~
樓主個意思  想把平板 當電腦mon 用 ( 電腦連接平板 ) ?? 要 HDMI IN
士碌架 發表於 2017-2-22 13:16

正確

係邊見到
penguinsam 發表於 2017-2-22 10:44

sun mobile 門市, 佢地用o黎 show 個 screen 俾客睇, 個 screen 同電腦同步的

可能係Miracast
電腦駁電腦都得
Once 發表於 2017-2-22 12:04

似係用線駁o架喎, 而且o個部係 android tablet