台電t16 雙系統 又可當notebook用 幾低玩....

11.6寸,夠哂大,睇戲打機方便.

11.6寸,夠哂大,睇戲打機方便.
louischeung 發表於 2017-2-23 19:46

雙系統,小毛病多仍末解決, 唔好咁大祈望!

師兄你自己入過部v116w賴過野所以有感而發吧  
果時興win8平板,我用緊部asus T100都唔錯,見你 ...
ron1975 發表於 2017-2-23 22:37

我買到D平板、部部都玩到盡架,改機,刷機,用軟件,拆機攺良,呢D糸樂趣泥,我唔知幾enjoy, 你睇錯晒喇!
玩到盡嘅機有酷比魔方T8plus, 昂逵v116w, 酷比talk8x, talk9x, 酷比T8, Talk7x, 都有出貼文架!
    唔止v116w, 馳為vi8, momo9w, 別外綜合網上反應,等等 都有 充電問題,耳機電流聲、過熱重啓,系統容易corrupt 等.........

最近大熱,小米平扳2  的電池問題便是例子.....

回覆 2# b-29
睇評測評價好好呢....
老外也点赞 Tbook 16 Power海外评测热捧

,真係咁好咩,看小米平板2,卑人搶到日日冇貨、咁咪重好!

山寨機好處係平,低玩,易拆, 刷機攺良糸統。貴機就冇乜野好玩喇,如iPad 空氣兔便是,

,真係咁好咩,看小米平板2,卑人搶到日日冇貨、咁咪重好!
b-29 發表於 2017-2-24 00:06

米板2出左好耐,有乜好ching?

米板2出左好耐,有乜好ching?
louischeung 發表於 2017-2-24 01:20

小米板2,  成部ipad mini, 個芒同硬件很好,千元价,其他

廠做唔到。有8吋4:3全貼合芒,z 8500 cpu, 感應器有陀螺仪 指南针。造工非常精美。唔溝講佢做window os,..系安卓下,很多apps 不兼容,又冇tf card slot,.. 最近很多用家投诉电池有問题。但我個部电池尚好。

雙系統,小毛病多仍末解決, 唔好咁大祈望!
b-29 發表於 2017-2-23 22:01

想問下雙系統機仲有啲咩問題? 乜仲未解決到咩? 係無得搞的?
(我用緊 ONDA V891, 不過都係用 Android 果邊多, 睇漫畫上網~ )