雙插頭火牛及充電數據線邊隻好?

前排買左隻MOMAX(香港品牌)http://www.momax.net/product/u-b ... 99%A8/?lang=zh-hant
標明3.4A,17W強勁輸出,點知返到去叉電慢過慢世魔王
電腦USB都快過佢
打去問要星期一至五返工時間上去檢查

其實最好用番原廠火牛,因為每部機充電電路不同,如充電壓,電流過高,過大,對機電池並冇好處,想充電快些,要買個USB 電流表才能解決,串入電流表。看充電流數值,在電池30%下,電流有2A上下為合格了。

唔係好明隻野點用?

唔係好明隻野點用?
imback 發表於 2017-3-11 22:48

將usb電流表插入充電器slot, 然後將充電缐插入電流表座,別一邊充電缐咪插入你部機度。明冇?

回覆 5# b-29

隻USB錶唔係用黎測量咩?關叉電咩事?

回覆  b-29

隻USB錶唔係用黎測量咩?關叉電咩事?
imback 發表於 2017-3-12 20:53

可知電流情況。去google 找找資料便明。明冇 電學常識泥!想人教你 語氣要好些!

回復 7 #b-29

我睇唔出人地點樣態度唔好
亦睇唔出人地點樣求你教佢
好心你 根本就9唔搭8
人地問緊點解決問題
你教佢買舊野
當你check倒係慢 咁又點?
佢一早知自己叉得慢啦

via HKEPC Reader for Android

回復 7 #b-29

而且見你話電流過大唔好
電流係由輸入端控制
一般極少會發生過大既情況
你就真係應該惡補下你d電學常識

via HKEPC Reader for Android

覆番樓主
2個插頭 3.4a係好正常既配搭
應該已經有好成熟既設計
照計你件野係冇壞