[操作疑難] 寄平板返大陸 返大陸寄平板 想試下深圳灣

寄平板係假既 只係我想係度開post

我係寄一堆E5-1620返大陸 問過順豐話要打稅 局住上

見今日得閒 聽講深圳灣車費會平D 而我住九龍 係咪搭MTR去天水圍天耀邨巴士總站搭最平?

出左關口點樣去物流公司寄野?

寄平板係假既 只係我想係度開post

我係寄一堆E5-1620返大陸 問過順豐話要打稅 局住上

見今日得閒  ...
louishkepc2 發表於 2017-3-22 05:24

ching,吹水區啱你多D wor

得閒又同你吹下水,深圳湾大把快递公司,以前只有乜风,而家很多,出閘口, 往左 ,向右都見到,仲有国家郵政添。

住九龍,唔知你住边殊,唔通你住哂咩,係 彌敦道,搭60x, 到縂站,屯门巿广场 下車,去对面,輕鉄站,搭B3, B3X, 往深圳湾吧,早上去最好,冇咁多强国人。

想平,悭钱,咪叫家中老人家去,搭車每程2蚊雞,又有關爱坐位添,。

做完左,又可以搭公车90号,去世界之窗,食完饭,搭深圳地铁四處遊地铁河,東至西鄉机场,西去黄背领,南至皇崗,都唔駛钱,免费架!

漏左北去龍岡添,全深圳老鬼搭地铁都系免费嘅!

想平,悭钱,咪叫家中老人家去,搭車每程2蚊雞,又有關爱坐位添,。

做完左,又可以搭公车90号, ...
b-29 發表於 2017-3-22 08:30

ching,你真犀利,深圳通系你莫属

ching,你真犀利,深圳通系你莫属
liyee 發表於 2017-3-22 08:42

早呀,早雨两年,每星期係深圳3,4天吧,。深圳,缺少海。所以夏天,許多大陸人落泥去海边遊水,。係深圳,多住漢庭酒店。

而家深圳D野很贵,仲贵過香港,海岸城,吉之岛,收左叫aeon, 空荡荡,冇乜人買野,落晒泥屯门吉之岛,真系D商品有繁体字香D咩!

係深圳湾,有沿海边小路,單車徑,可直通至深圳红樹林,。风景很美,遥望对面系西界西北部,流浮山,天水围一带,可步行,亦有出租單車,假日多人,平日去遊玩為宜。

講番寄野吧,我揀歆逹,最平,出閘口,直行数步便見到。

回覆 9# b-29

長知識了 歆逹就不了 用開申通都OK 冇就順豐隱陣 幾千蚊貨