寨板點解用唔到康港既4G? 上網系甘load唔到既.......

大牌子會好d?

点解唔出mario 貼文呢?

又同你吹下水。寨机可以用到4g 看下敝貼文丅8旗舰板吧。 你梗系用果D山寨又山寨 無喱頭机吧!

好明顯係人既使用方法不當問題

又同你吹下水。寨机可以用到4g 看下敝貼文丅8旗舰板吧。 你梗系用果D山寨又山寨 無喱頭机吧! ...
b-29 發表於 2017-3-23 13:59

thanks 師兄,舉例之前個部8核,,,會唔會國內4g同康港4g頻道不同問題?定不同台既3g/4g頻道不同?

thanks 師兄,舉例之前個部8核,,,會唔會國內4g同康港4g頻道不同問題?定不同台既3g/4g頻道不同? ...
louischeung 發表於 2017-3-23 15:18

唔会 电话频道系标准装置。好似収电视频道咁,自動接收。大陸嘅手機,香港都用到既。

唔会 电话频道系标准装置。好似収电视频道咁,自動接收。大陸嘅手機,香港都用到既。 ...
b-29 發表於 2017-3-23 15:23

大陸中移動4G 係TDD-LTE制式
唔同台有可能使用唔同頻譜
穩陣就買全網通版本實啱香港用.

大陸中移動4G 係TDD-LTE制式
唔同台有可能使用唔同頻譜
穩陣就買全網通版本實啱香港用. ...
kbg 發表於 2017-3-23 15:55

即是不同台有不同頻譜.... 但平板無全網通呢好似...

即是不同台有不同頻譜.... 但平板無全網通呢好似...
louischeung 發表於 2017-3-23 20:59

我部部大陸电话平板糸康講用都冇问题。talk9x, talk8x, talk7x, T8, T8plus, 華為X2,。
比较舊些祇能用3g, 近期都可用4g 上网 ,3g 打电话....
咁鬼多酷比魔方电話,唔怪得卑人話我系打手。

上述机种,我每部都有䀡文,每部机都有玩机资料。各位多多指教!

漏左部昂达双糸统V116w添。都系行廠(香港)用播亦冇问题呢!

我部部大陸电话平板糸康講用都冇问题。talk9x, talk8x, talk7x, T8, T8plus, 華為X2,。
比较舊 ...
b-29 發表於 2017-3-23 21:04

频道不同多或少?