平板駁電視

我同華為mediapad m3. 發覺佢好似會MLC,我都有用chromecast但一d大容量片就起格,所以想行返線,請問有咩解救方法?

via HKEPC Reader for Android

m3不支持MHL
ron1975 發表於 2017-4-2 19:17

係呀,sorry打錯,係無mhl呀,咁可以點攪呀

係呀,sorry打錯,係無mhl呀,咁可以點攪呀

gonza119 發表於 2017-4-2 21:10

買另一部有嘅或有hdmi

買另一部有嘅或有hdmi
buynaka 發表於 2017-4-3 00:37

我都想揾部8寸有HDMI或mhl平板,有冇好介紹?冇乜要求,主要上網睇波睇電視,睇得順就得

我都想揾部8寸有HDMI或mhl平板,有冇好介紹?冇乜要求,主要上網睇波睇電視,睇得順就得 ...
wky123 發表於 2017-4-3 02:01

8" windows平板lor, 台電果d
http://www.price.com.hk/product.php?p=225882

換Chromecast 2/Chromecast Ultra

本身有平板, 只係想加部機插電視睇片睇直播
或者可以考慮行雙系統嘅Mini-PC

http://www.chuwi.com/product/items/hibox.html

其實就係拎走左屏幕同電池嘅雙系統平板
硬解行普通1080P MKV無問題
但係10-bit/4K/60fps呢類對CPU有要求嘅影片就未必套套都夠力播

買個用displaylink chip 的usb replicator.andriod 5 以上可認到。有Dmode 有hdmi 和cable lan.

不過我用win tab miix2 8 和usb 2.0 replicator.只有dvi out.  要買個dvi 2 hdmi 出電視。sor far ok.

但andriod 有delay

換Chromecast 2/Chromecast Ultra
astrial 發表於 2017-4-5 13:44

我果隻係chronecast 2,但都係起格, ultra會好d嗎?