[操作疑難] 求推薦...想打造1站式娛樂神器...

是咁的...
想O係廳放部電腦仔接電視純娛樂用途..想用黎:
1.模擬器如NES,SFC,GBA,PS1,PSP,Wii,WiiU,MAME (唔知最底限度要用咩U)
2.經NAS拎片硬解,1080P夠唔洗4K (唔知最底限度要用咩U)
3.KLOK,類似AN/IOS天籟K歌 (實際唔知應該用乜...就咁YOUTUBE?)
4.睇片煲劇睇波
5.經AMP聽歌
6.基本文書
7.唔打PC GAME
8.比較想TAB/LAPTOP2用,平時有個KEYBOARD STAND之類可插LAN插USB大手制,拎出街用又得,拎入屎坑睇片又得
9.MON 10~12寸
10.要平本身諗住另外買部房用GAMING畫圖取代DESKTOP,再再加上...通常呢D野買完SET好晒...跟住就放左O係度唔點開黎用 , SO唔諗住買太貴UNDER 2K IS OK

可能已經有CHING咁樣玩緊
唔知有冇好推介呢各位???

占美小電腦你值得擁有

via HKEPC Reader for Android

How about this ?
briankk 發表於 2017-4-10 16:40

唔係咁建議買Z8350 CPU嘅機, 至少要Z87XX或n3450.
我用Voyo Vbook A1 n3450 CPU玩Neogeo都好順.
如果唔要Touch平啲可以揀Chuwi Lapbook 14.1.
不過我自己覺得Vbook A1細啲輕啲又反轉摺得好玩啲.

Neogeo AOF

2017-04-10 (3).png

AOF

2017-04-10 (2).png

唔係咁建議買Z8350 CPU嘅機, 至少要Z87XX或n3450.
我用Voyo Vbook A1 n3450 CPU玩Neogeo都好順.
如果唔要 ...
kbg 發表於 2017-4-10 23:34

部A1熱唔熱? 順唔順?
我用ASUS T100HA,Z8500開個Excel都Lag

如果唔要 ...
kbg 發表於 2017-4-10 23:34

用小雞?

部A1熱唔熱? 順唔順?
我用ASUS T100HA,Z8500開個Excel都Lag
manchars 發表於 2017-4-11 07:50

可以接受. 一般約60度上下.
無用excel唔知會唔會lag, 一般用少少lag, 唔嚴重.
比我之前部Z3736平板好好多.

用小雞?
briankk 發表於 2017-4-11 10:23

無用小雞, 直接用NeoRAGEx玩, 插個usb手制就打得.