達施華插水歐聯停2場

阿仙奴    前鋒伊度亞度達施華「插水」事件終有裁決,歐洲足協10人紀律小組翻看比賽片段後,決定罰達施華須停賽2場,將錯過本月首2仗歐聯 賽事,「兵工廠」有3天時間上訴。

辯稱曾受傷反應過敏遭駁回

達施華上周三於歐聯附加賽次回合疑似插水博得12碼,並親身操刀射入,助阿仙奴淘汰些路迪    ,被歐洲足協秋後算帳。阿仙奴以該名克羅地亞前鋒曾嚴重受傷,對敵方攔截反應過敏為理據,提供長達19頁的辯護文件,但紀律小組仍裁定達施華蓄意欺騙球證罪成。達施華將錯過本月16日作客比利時 球隊標準列治,及29日主場迎戰希臘    勁旅奧林比亞高斯    的歐聯分組賽事。

阿仙奴料上訴

阿仙奴領隊雲格早前公開批評歐洲足協針對達施華,表示最少有50個球證看漏眼而未有秋後算帳的例子。阿仙奴預料將上訴,球會則於官方網頁發表聲明謂:「歐洲足協必須為裁決提出清晰而詳盡的解釋,並且固守原則執行條例。」


PS我覺得唔應該揪後算帳,一係你就賽事中發現佢插水吹佢趕佢出場
如果唔係真係唔應該揪後算帳,如果係咁,個個插水都揪後算帳
入球誤判都應該揪後算帳

插水都一張yc,
點解秋後算帳要罰停兩埸?
球證無比yc就應該當係誤判,
罰都係罰個球證停賽啦!

TOP

我認為要一視同人

做得到個個插水都秋後算帳我就唔介意

TOP

法國佬(柏天尼)做既"好事"

TOP

原帖由 Giroro伍長 於 2009-9-3 02:35 PM 發表
法國佬(柏天尼)做既"好事"

反英反到傻左

TOP

下次再有球員係歐聯插水而冇停賽先再嘈啦

TOP

原帖由 Magic 於 2009-9-3 15:02 發表
下次再有球員係歐聯插水而冇停賽先再嘈啦

但係插水個刑係一張黃牌咋嘛....
宜家已經罰多左....

TOP

如果插水都停咁C朗應該踢唔到幾場
阿記真係比人針對敢

TOP

真係唔明...點解插水要訓?

唔通判12碼個時 埋去個球證講: 唔會比12碼我

TOP