樂視與NowTV聯播英超

樂視與NowTV聯播英超
【晴報專訊】電訊盈科表示,樂視體育香港與NowTV將以聯合品牌頻道一同直播2016至2019年三個賽季的英超所有380場賽事,由樂視體育香港全面製作內容,經由各自平台分別傳送到不同客戶。樂視體育四大平台包括官方網站、手機應用程式、樂視超級電視及樂視盒子。NowTV則透過IPTV、Now隨身睇應用程式及網站、Now足球應用程式播放。
發言人指,下月起樂視體育與NowTV的客戶均可各自透過11條聯合品牌頻道,包括10條雙語頻道及一條英語頻道,收看全部英超賽事。球迷亦可透過各自的OTT平台看直播賽事,或利用點播服務重溫賽事。
http://skypost.ulifestyle.com.hk ... %B1%E8%B6%85/223962

姐係NOW 只係轉播樂視製作後既內容?

即是睇邊度都是一樣

回覆 1# hellfighter
一早講咗會係呢個安排,始終買到的是LeHK
電盈仲可以慳埋製作費

回覆 3# cpk

之前有D人唔係咁講的.
現在咁既做法. 睇 now 時既 delay 好可能仲耐過睇LeHK.

回覆  hellfighter
一早講咗會係呢個安排,始終買到的是LeHK
電盈仲可以慳埋製作費 ...
cpk 發表於 2016-7-22 16:53

但now 月費貴過Letv

回覆 5# bihari

依個係其中有趣既地方. now 只係轉播LeTV 既內容. 咁我做乜唔直接join LeTV 而要 join NOW 呢?

回覆  bihari

依個係其中有趣既地方. now 只係轉播LeTV 既內容. 咁我做乜唔直接join LeTV 而要 join ...
hellfighter 發表於 2016-7-22 17:06

樂視->now 點對點,再nowtv 入屋
樂視->盒子/apps 入屋,唔穩定

上面2個入屋,分別已經好大

回覆  bihari

依個係其中有趣既地方. now 只係轉播LeTV 既內容. 咁我做乜唔直接join LeTV 而要 join ...
hellfighter 發表於 2016-7-22 17:06

我都係岩岩cut左now, 未決定join邊...
之前比左$249試Letv歐國盃, letv又比唔到說服力 下下都睇左賽果先有得睇重播

letv, 比人怒插, 但佢最後都係冇改善
https://youtu.be/COD7jZm0Hn4

試過樂視歐國超唔掂,已退款同續咗now英超
依家話樂視與NowTV聯播,希望唔會一齊lag同低清畫質

回覆 4# hellfighter
現在先回你
如果電盈直取LeHK香港製作中心訊號,點可能仲有delay?
如果咁都有,兩邊肯定俾人插到去海關