其實想長壽...夜晚唔用 息唔息左部IPAD好??

我呢幾日 夜晚到第二日...隔成十個鐘先用返IPAD...
所以我夜晚係息機既

你地係點?

長期SLEEP真的好嗎?

回復  jasonatepc

嗯 , 其實都無需要去熄佐部機
ipad 比 windows 既好處
就係可以即開機即可以馬上用 , ...
nietzsche 發表於 2011-9-13 02:56

我就借助smart cover黎做相同既野, 只係可以即時進入sleep mode, 做到真正即開即用, 即閂即sleep

長期SLEEP真的好嗎?
jasonatepc 發表於 2011-9-13 04:18

可以減少按開關掣而又達到慳電目的 唔好咩?

現在粒開關主要係俾cap圖用

一定sleep
關wifi根本唔用電

回復  JackWu

嗯 , 但係你既 smashu cover 無得保護部 ipad 既底部同埋邊邊 ...
雖然可以做到馬 ...
nietzsche 發表於 2011-9-13 14:55

是咁的, smart cover面皮 + mon carbone底皮. 底面上下左右都保護到
相信iOS唔開放sleep function俾3rd party call黎用
聽講絕大部份回廠iphone/ipad都系死左粒home制

回復  JackWu

嗯 , 我淨係用 super rubber belt 去做 ipad 既保護
連 diy alu case 都唔用啦
咁 , supe ...
nietzsche 發表於 2011-9-13 15:23

買喇買喇, 小弟買左smartcover就冇再用個絨布袋. 始終即開即用係好值錢咖.
但係薄都好重要既, 所以選擇唔係好多.
好後悔買左皮料灰色smart cover, 好唔襟污糟.