買iPad買到一肚氣

話說我今日行開觀塘,見APM百記有The new iPad 16GB White Wifi現貨,又唔洗食骨,咁就入去買左部,CHECK機果陣發現個玻璃同個LCD Panel之間有2粒塵,我即刻問佢有無得換,佢就話要走番去APPLE既維修中心/IFC Apple Store,咁我問張保護貼點?整完就撕走,咁我果$198咪凍過水,好彩佢地肯係我整完之後貼張新既比我,不過我又要等多3日先用得,又要我特登走去MK銀城整,又要我走多轉去APM,車費都唔少啦,唉!下次買Apple都係去番IFC買,唔洗咁煩!

P.S. 我第一次買APPLE產品就送2粒塵比我,認真唔話得

話說我今日行開觀塘,見APM百記有The new iPad 16GB White Wifi現貨,又唔洗食骨,咁就入去買左部,CHECK機 ...
alanngai1997 發表於 2012-5-12 23:07

new ipad  QC 低左好多

話說我今日行開觀塘,見APM百記有The new iPad 16GB White Wifi現貨,又唔洗食骨,咁就入去買左部,CHECK機 ...
alanngai1997 發表於 2012-5-12 23:07

其實一向apple d 野都係咁,你第一次買?
新機有問題都要換翻新機

你點解買時唔問清楚?
當光死點咁問,問左咩情況可即場換先買啊嗎!

我即場問,佢又話APPLE規定要去番APPLE果邊先有得搞,咁我唔信,即刻打去APPLE問,APPLE果邊話係,咁我無野好講

買 Apple 永遠只好去 Online Store or IFC 買 ! 因為其它 retailer 係無得 Claim DOA & 退$ .

出門後任何情況只可以 repair or 換 refurbish !

吸2粒塵,銀城果邊話要3個工作天,咁今日(我今日拎去)計唔計第1個工作天?

買 Apple 永遠只好去 Online Store or IFC 買 ! 因為其它 retailer 係無得 Claim DOA & 退$ .

出門後任何 ...
simdao 發表於 2012-5-13 00:55

哦?你部機攪成點?換咗未?

吸2粒塵,銀城果邊話要3個工作天,咁今日(我今日拎去)計唔計第1個工作天?
alanngai1997 發表於 2012-5-13 01:04

吸塵咁得意?

哦?你部機攪成點?換咗未?
rugo 發表於 2012-5-13 01:04

一粒dust 左面 ~ 正常距離唔覺 ~ lazy 去換