新ipad air 就黎啦

http://www.ringhk.com/news2.php?id=9546
Apple 已經確認將於 10 月再舉行另一次的發佈會,而內容當然亦順理成章集中於 iPad、Mac 以及 Yosemite 之間。以下就為大家總結一下現有的新 iPad 資料,睇睇能否吸引你入手啦!
跟往年一樣,Apple 將同步推出兩部新 iPad,包括 iPad Air 2 以及 iPad mini Retina 2。當中 iPad Air 2 已經有不少資料曝光,首先設計方面 iPad Air 2 會比 iPad Air 更輕更薄,機身厚度僅為 7mm,但因此就捨棄了機側的靜音鍵。另外 iPad Air 2 亦會加入流傳己久的 TouchID 指紋解鎖功能,並內置 Apple Pay 流動付費方案、最新的 A8 晶片組、並配搭 2GB RAM。

新ipad air 輕左同薄左係好事,因唔洗連個靜音開關都無埋下化

Macbook Air Retina......

Where is it?

2GB Ram? 存疑...

2GB Ram? 存疑...
iamgozilla 發表於 2014-10-8 10:06

我都覺得佢未必會有2GB ram

我都覺得佢未必會有2GB ram
phillung 發表於 2014-10-8 10:09

但呢樣係最吸引到人去換機

如果新既ipad air 2,
如傳聞中有2gb ram,
用緊ipad air, 都會換機..

但呢樣係最吸引到人去換機
topdog 發表於 2014-10-8 10:16 AM

完全同意...呢樣係最吸引到人去換機!! 2G RAM

完全同意...呢樣係最吸引到人去換機!! 2G RAM
more 發表於 2014-10-8 10:34

我覺得呢樣會等出年iPad 12.9"先有

出金色就換.

我覺得呢樣會等出年iPad 12.9"先有
KinChungE 發表於 2014-10-8 11:58 AM

但又唔清楚個Spec都係睇定D先算。12.9"我都係怕重咗D。下年應該仲有Macbook Pro Retina 15 hardware upgrade......