[操作疑難] 想問一問APPLE STORE如何換貨?

小弟琴日托朋友係RETAIL STORE買左部IPAD AIR2 16G,用起黎係幾爽,但有個問題,就係容量極度唔耐使
我只係裝左堆GOOGLE APPS加PDF READER同一隻PAD已經得返6G
真係買64G好過
如果我想換64G,係咪直接拎返晒D野同單去RETAIL STORE 加錢換過部就得?
如果我用學生價買,係咪要再出示學生證一次,定係就咁補差價就得?
請CHING們解答下

有無CHING 答答我

http://www.apple.com/hk/legal/sales_policies/retail.html

退貨
如果你不滿意所購買的 Apple 産品,請在購買日期後十四(14)個日曆天內將其連同原始收據和原始包裝物退回。如産品完好未損壞, 我們將交換退回産品或僅可根據原先的付款方式建議退款。對於超過 2,000 元的現金和現金等值交易,Apple 將在十(10)個工作天內電匯款項至你的香港銀行帳戶。請注意,退款至中國大陸境內的銀行帳戶可能需時長達二十一(21)個工作天。

小弟琴日托朋友係RETAIL STORE買左部IPAD AIR2 16G,用起黎係幾爽,但有個問題,就係容量極度唔耐使
我只係 ...
doraemonho 發表於 2014-10-24 11:00

佢一定係當你退貨再買一部新貨, 而唔係補差額.

僅可根據原先的付款方式建議退款  

佢一定係當你退貨再買一部新貨, 而唔係補差額.
iamgozilla 發表於 2014-10-24 15:40

因為我見佢有呢句
    香港的 Apple Retail Store 只接受退回或更換在位於香港境內 Apple Retail Store 購買的產品。

僅可根據原先的付款方式建議退款
cn98cn 發表於 2014-10-24 15:43

咁呢句點解,我就係睇左呢句先上黎問
香港的 Apple Retail Store 只接受退回或更換在位於香港境內 Apple Retail Store 購買的產品。

咁呢句點解,我就係睇左呢句先上黎問
香港的 Apple Retail Store 只接受退回或更換在位於 ...
doraemonho 發表於 2014-10-24 16:28

點解你唔帶齊件落去問ARS呢.

點解你唔帶齊件落去問ARS呢.
iamgozilla 發表於 2014-10-24 16:33

CHING都知呢幾日岩岩開賣,我怕到時落到去無晒貨就6+1
所以問定先,仲想請教下,係咪去邊間ARS都得?

睇你用咩方法買:
信用卡:要先退再碌過,本身碌買左3888,會退返cedit 去你張卡不過要等至兩星期,之後再碌新個部既錢,如有問題再換,以上手續再做一次,所以你張卡要夠cedit

如eps/現金:
依個比較簡單,佢地會做cash transfer 多左就補錢,少左就退差價,2000以下退現金(不包用eps的) 多過2000 就bank tranfer 等兩星期
如你係 ARS 貨三間都可以