[操作疑難] iPad Air 2未到貨apple先幫你Active

是咁的,我係AOS訂左部Air 2岩岩Apple send左receipt咁我就去呢度 https://selfsolve.apple.com/agre ... mic.do?locale=zh_HK check SN 發覺24號Active左,機都未到仲係DHL送緊,有無人同我一樣呀?

AOS 保養係由寄出開始計,所以越慢越蝕

所以除了iPhone,其他根本冇需要去用AOS買

回覆 1# sui

我IR買寫21 添啦

回覆  sui

我IR買寫21 添啦
a886 發表於 2014-10-25 10:11

唔係喎舊年mini 2 AOS貨都唔係咁

之前有睇過POST講佢掃CODE個下會當左ACTIVE先
但當部機到左你可以再ACTIVE~而個日期會2~3日更新返

所以除了iPhone,其他根本冇需要去用AOS買
cpk 發表於 2014-10-25 10:03

唔係呀, MBA 要改 SPEC 個 D 一定要去 AOS.
實體店唔會做呢 D 改 SPEC 既機.

搞到買唔成.

唔係呀, MBA 要改 SPEC 個 D 一定要去 AOS.
實體店唔會做呢 D 改 SPEC 既機.

搞到買唔成. ...
bobopig 發表於 2014-10-25 12:40

APPLE野有得改SPEC既咩- -!?

APPLE野有得改SPEC既咩- -!?
kenkenmy 發表於 2014-10-25 12:43

MBA 可以加 RAM, 改 CPU, 同加大 SSD.

即係 IP 有 16, 32, 64, 128G,
假設門巿只賣 16G,  你想加大個容量, 要 32 同 64 G 就要去 AOS.

APPLE 唔係得 IPHONE 賣架. 佢本身係做電腦同 SOFTWARE 架.......

回覆 5# sui

總之就KEEP 單保障自已~