[開箱] IPAD MINI2 32GB WIFI做生日禮物

明日係小弟生日,上星期日到APPLE STORE買入一部IPAD MINI2 32GB WIFI做今年生日禮物, 一開箱全新原封不動, 第一次用APPLE, 唔習慣用IOS, 入歌入相入片要經ITUNES及 ITOOLS, 傳輸時間比ANDROID更慢. 到尋日, 冇花冇撞下唔明點解機既左下角有花,打去APPLE STORE問佢話冇得退貨, 話出廠時DC確保無問題先出售, 我有感唔高興, 感到APPLE產品咁易有蛤痴. 小弟對平板要求唔高,  本計劃買入IPAD MINI 16GB作基本上網及儲相用途, 但試機發現扣除本身IOS系統及緩衝只剩3-4GB,唔足夠使用.我唔追求TOUCH ID及金色版, 只在IPAD MINI3推出後,就以平價買入IPAD MINI2

只能講句......樓主真不幸,預祝樓主生日快樂。

銀邊花,死症
只要用布抺一抺即花
買apple 野都係買iOS ,依樣已經值回票價

回覆 1# simon2012a
但試機發現扣除本身IOS系統及緩衝只剩3-4GB

不如講下你放左D咩落去,就咁睇你句子係冇可能

回覆 4# 戀人未滿

相及電影, 兩者一定唔夠容量

回覆 5# simon2012a
去 設定>一般>用量 CAP張圖黎望望

回覆  simon2012a
去 設定>一般>用量 CAP張圖黎望望
戀人未滿 發表於 2014-11-30 23:37
做唔到, 我買之前係APPLE STORE試用16GB, 而家我用緊係32GB

銀邊花,死症
只要用布抺一抺即花
買apple 野都係買iOS ,依樣已經值回票價
guyguy888 發表於 2014-11-30 23:20

無得換貨或退款有點不愉快

回覆 7# simon2012a
但試機發現扣除本身IOS系統及緩衝只剩3-4GB

你係指係ARS試機?

回覆  simon2012a

你係指係ARS試機?
戀人未滿 發表於 2014-11-30 23:41

對