[操作疑難] 請問咁多位師兄用咩apps黎清理部ipad垃圾?

如題,我發覺部pad好似有d慢同有小小lag

未jb無得清喎
一係重置

(Sent from EPC Pocket iPhone app)

未jb無得清喎
一係重置

(Sent from EPC Pocket iPhone app)
tszyan29 發表於 2015-6-19 17:45

其實JB左有咩好同唔好?

其實JB左有咩好同唔好?
krispc 發表於 2015-6-19 18:08
jb咗好處係會有多D插件用,外觀或內部一D小工具方便使用,唔好處係你jb咗用D破解嘢會有安全問題,同你本身ios版本如果有bug未必fix到,一fix就只有上更高ios版本=放棄jb
我pad 同phone都有jb
我jb原因主要用來block廣告(要買),垃圾電話(Kuai dial,免費),同用一個叫Nitrous(付費)的插件,令所有會連網的app提速,同埋icleaner,清內存log檔,16gb版裝置必備)

jb咗好處係會有多D插件用,外觀或內部一D小工具方便使用,唔好處係你jb咗用D破解嘢會有安全問題,同你本身 ...
tszyan29 發表於 2015-6-19 22:28

JB左咁有冇得還原?

JB左咁有冇得還原?
krispc 發表於 2015-6-20 19:48

有,up去下一ios版本就可以了

uninstall再裝番個app

jb咗好處係會有多D插件用,外觀或內部一D小工具方便使用,唔好處係你jb咗用D破解嘢會有安全問題,同你本身 ...
tszyan29 發表於 2015-6-19 22:28

用8.12太極定盤古?稳定嗎?

用8.12太極定盤古?稳定嗎?
fireeye 發表於 2015-6-23 10:19

8.12太極,冇pp25插件版本
穩定的,冇裝破解插件