想買iPad Air2既apple care plus。

想問下各位知唔知,如果喺日本買一部air2返香港自用,返到香港再買care plus 得唔得,受唔受保?有無C 兄有經驗分享?另外想知會唔會有AIR3?同埋大約幾時會出?謝謝各位。

Wi-fi version - ok to repair in Hong Kong
4G LTE version - not ok except you are a big ball girl or ur frd is a big ball girl

回覆 2# EvilKo

thanks C兄

回覆  EvilKo

thanks C兄
levin111 發表於 8-7-2015 10:41

LTE version,我部iphone 6 plus去英國保養都照幫我換機,問過英國apple staff,話都盡量幫你整,如果d parts同當地唔同就要特別幫你order parts去整

但所有cellular版,就好似上面師兄講唔guarantee

LTE version,我部iphone 6 plus去英國保養都照幫我換機,問過英國apple staff,話都盡量幫你整,如果d p ...
Stevenchun 發表於 2015-7-8 12:44

Apple UK 同 Apple HK 個 Policy 未必一樣

Apple UK 同 Apple HK 個 Policy 未必一樣
EvilKo 發表於 8-7-2015 14:03

呢樣我唔敢肯定。但我既經驗係:
2年幾,3年前我部係英國買的iphone 5試過係香港維修。
今次係香港買的iphone 6 plus就試過係英國維修。