有無人咁重口味入iPad Pro?

老實講,用來工作,起碼要120GB
但係IOS 太過玩具OS,你叫我 MS Words 比個file 下下只可以send email已經煩 (唔計會走位)
加埋支筆同Cover,成皮野
我寧願要Surface Pro 4 (唔計 Apple logo)

利申:有imac 5k, Macbook Pro 15, (已賣 air, new macbook)

回覆 1# raymondlpf
庫克講明河水不犯井水,iPad一定不會配OSX,想正常使用只有macbook Air

老實講,用來工作,起碼要120GB
但係IOS 太過玩具OS,你叫我 MS Words 比個file 下下只可以send email已經 ...
raymondlpf 發表於 2015-11-1 05:03

貴版ipad,改個好聽d個名姐
定價同note pro 12.2差唔多
http://www.samsung.com/us/mobile/galaxy-tab/SM-P9000ZKVXAR

貴版ipad,改個好聽d個名姐
定價同note pro 12.2差唔多
044003 發表於 2015-11-1 12:26

因為我覺得到頭來只有幾個app支援ipad pro

有實機玩下才知好唔好, ios & app的確比android 好好多

因為我覺得到頭來只有幾個app支援ipad pro
raymondlpf 發表於 2015-11-1 17:06

經過iphone6放大app之後,應該會支援掛

最大獲係ios 有機會打打下字,切換其他app,再回去打字,但 reload 全部字冇晒
如果真係要認真用黎工作,Apple 真係要搞搞reload 問題

Win xp 如果 得 2G ram,browser 開好多tap,開word 開 email 切換都唔會 reload 啦

其實我唔明點解iPad Pro唔用Mac OS

其實我唔明點解iPad Pro唔用Mac OS
ayacalip 發表於 2015-11-2 12:44 AM

係就超正
Cpu 改用 intel u 就立即做到

最大獲係ios 有機會打打下字,切換其他app,再回去打字,但 reload 全部字冇晒
如果真係要認真用黎工作,Ap ...
真革新 發表於 2015-11-2 00:42

呢個真係重點,不過4GB ram威力暫時未知
要等實機先可以再評價
其實部野真係單純放大版iPad
可能睇電影,上網會有更好體驗,但係行得IOS就預左娛樂用具
單純預設皮套有個鍵盤就想用來做野,iPad Air2有心都可以做到
只係大同細分別
個個會拎佢同Pro4比較,係因為價錢真係撞左Pro4個價位
如果佢直接4688 32GB咁樣,5488就已經128GB反而無咁既問題
但係799美金32GB對返過來,好大機會6000 up
再講個鍵盤隨時賣1000up
唔要支筆都要7000咁難免人地會用Pro4來比
同價位i5 4GB ram你要粒i5定要粒A9X先