[操作疑難] iPad Pro Vs Air3 ,諗緊買邊部?

要快要勁係咪pro,但air3 就出可能強個佢,雖然可能性好低

會唔會拎出街先

會唔會拎出街先>>>>>好少
亦都好少take photo(吾在意air3閃光燈),但在意3D touch ,Apple pen,4G Ram ,3D touch,A9X,4 speaker

reviews 下: iPad Pro....A9X Cpu(暫時係最快嘅 iOS CPU ),4G Ram(暫時係最多Ram 嘅 iOS), 4 speaker,Apple Pen,12.1 吋 screen,no 3D touch

iPad air3 ....A9(?)/A9X(?),2G(?)/4G(?)Ram,2(?)/4(?) Speaker,閃光燈,3D touch(?),3D touch(?),9.7吋 screen

你呢個post等到air3出左再答你

唔怕重同大部,價錢唔係問題的話, 唔洗唸一定係買Pro
要輕要Slim,一定等air 3,
如果你要勁要快,我估其實唔會差太遠, 而且係感覺唔到快咗幾多...就好似iP6 同 iP6s 唔會覺得快咗幾多
而且可能用唔夠兩年你已經想換機...

唔怕重同大部,價錢唔係問題的話, 唔洗唸一定係買Pro
要輕要Slim,一定等air 3,
如果你要勁要快,我估其實唔 ...
unix 發表於 2016-2-10 13:10

定等埋3月尾 air3 公佈先?

回覆 6# no_on888

係啦, 就算真係AIR3 粒CPU 弱啲, 我唸個分別係感覺唔到, 等AIR3啦.
我覺得PRO 太大部又重, 我之前用緊MINI 1代, 上年先轉MINI 4, 感覺爽好多, 但如果只係用PRO 同AIR3比較, 反而感覺唔到囉我覺得...
不過睇你係唔係唔介意錢, 每年換一代都得架~
今年十月可能又出iPad Pro 2 都唔定

回覆  no_on888

係啦, 就算真係AIR3 粒CPU 弱啲, 我唸個分別係感覺唔到, 等AIR3啦.
我覺得PRO 太大部又 ...
unix 發表於 2016-2-10 17:32

老實,我估 iPad pro 應該吾會一年一部,命運應該有d似Apple watch 咁

ipad pro太大部都未係大問題,最大問題係太貴,咁既價錢加少少就可以買到部macbook...始終macos做野方便好多(autocad,photoshosp etc)
4g ram用係ios黎講真係有些少多餘,1-2g都好暢順
可以等下ipad air 3個spec係點同埋係咪真係支援apple pencil先,如果樓主真係鐘意13"mon咪揀pro,否則差唔多既平平地買air 3仲好

回覆 9# kb_bryant

平平地買air 3