[解決?] iPad 2昇iOS 9.3 失敗……

Scattered reports of iOS 9.3 update bricking iPad 2
http://9to5mac.com/2016/03/23/ios-9-3-ipad-2-issues/

iOS 9.3更新傳出災情,部份舊款iPad2更新後變磚頭
http://www.ithome.com.tw/news/104831

中個正着,iPad 2 WiFi+3G,由9.2.1 OTA Up完之後activate唔到,插iTunes都唔得……
可能要DFU mode洗機

3月24日更新:似乎iPad 2暫時停止升級9.3,昨日iTunes recovery check更新畀9.3,今日畀9.2.1

3月26日更新:
Apple出了新的9.3更新檔
之前activate唔到的iPad2照12樓做
Recovery mode > Update
上到iOS 9.3了

Apple 已經放棄左ipad 2好耐
我部ipad 2之前想downgrade落ios 7
成功down落ios 4但上唔到ios 7
再dfu 升ios 9。2。1但失敗 itunes出error
不過升ios 9。3 beta就冇問題
有咩可能升當時latest ios會出問題 反而升beta就冇? 諗唔明

Apple 已經放棄左ipad 2好耐
我部ipad 2之前想downgrade落ios 7
成功down落ios 4但上唔到ios 7
再dfu 升io ...
Stevenchun 發表於 2016-3-23 22:58

請問點downgrade落ios4

請問點downgrade落ios4
laueye 發表於 23-3-2016 23:15

用redsn0w

由iOS 5 起,一直用ota 升級iPad2, so far 只試過升7.1 時失敗左要插itunes 升級。今次見失敗率咁高,或者等埋出9.3.1才升級穩陣d

似乎iPad 2暫時停止升級9.3, recovery mode昨日iTunes check更新畀9.3,今日畀9.2.1

recovery mode down到9.2.1但都係activate唔到,唔想洗機等多幾日解決唔到先試DFU

用redsn0w
Stevenchun 發表於 2016-3-24 08:56

之前jailbreak 過先得?

之前jailbreak 過先得?
normalyan 發表於 24-3-2016 18:49

唔需要
因為ios 4唔需要認證(shsh blob)
但勸你唔好down落ios 4
因為冇乜用,好多apps都唔support
我down落ios 4為左再升返ios 7(d網上教學教)
但試左好耐都唔成功,所以都係浪費時間