[操作疑難] Android板轉用iPad睇pdf聽歌唔慣

1. an機連藍牙speaker長按藍牙就可以直接去配對畫面, 依家要call返個settings出來好煩
2. an機上網下載pdf同圖可以直接用es explorer揀share去google/dropbox之類cloud drive, iPad係咪要裝返晒D official cloud drive app先至得?

iPad睇pdf係畫面舒服而且反應快, 續航勁, 暫時覺得其他平板唔及, e-ink有黑白, 反應慢, 功能較少問題

1. 藍芽開左就自動連線
2. 用ibook
金閣寺 發表於 2016-9-25 22:43

我用IOS 9.3.5 A2唔識自己連JBL Flip 3
ibooks share只見到列印

用Adobe Acrobat就得
Safari入面都可以直接用"開啟於" upload 上dropbox

iOS無filesystem, 只可以用"開啟於"傳來傳去
用用下就慣,唔好一開波就complain住

我用IOS 9.3.5 A2唔識自己連JBL Flip 3

你隻speaker連過第二d野,下次咪唔會自動連個ipad

Safari入面都可以直接用"開啟於" upload 上dropbox

iOS無filesystem, 只可以用"開啟 ...
梁炳 發表於 2016-9-26 05:22 PM

係哼卟有 safari 先支援 "開啟於" 其他app?

回覆 3# kcthomlau

我用JBL charge2 無事~
我連左and phone 同ipad 都OK

iOS無filesystem, 只可以用"開啟 ...
梁炳 發表於 2016-9-26 17:22

回覆  kcthomlau

我用JBL charge2 無事~
我連左and phone 同ipad 都OK
a886 發表於 2016-9-29 21:50

我部FLIP3有時連電腦, 有時an電話, 有時ipad, 一配其他機就要入ipad setting再攪

我藍芽speaker 超易連

Ching好耐冇見。我仲Hea玩緊K社隻PES足球呀,epc已經冇乜人玩了,so sad。

我有個account上星期王者爭霸戰好好彩入左Stellar 第79位。

Ching好耐冇見。我仲Hea玩緊K社隻PES足球呀,epc已經冇乜人玩了,so sad。

我有個account上星期王者爭霸戰 ...
WAI2 發表於 2016-10-3 17:33

off: K社都算強, 我記得隻game係奧運,啊唔係,係世界杯前出,真係中島秀夫都要跪低