[操作疑難] iPad Air 2如何移除Apps

唸住抄啲file入部iPad,就咁駁電腦抄唔到入去。
於是就裝個iTools,用iTools抄啲file落去。
點知,file就抄到入去(佢個Program顯示),但係電腦入面嘅iPad Storage入面就乜都見唔到。
係部機入面亦見唔到抄咗入去嘅檔案(Jpeg檔嚟)

唔單止係咁,個iTools仲附送埋個「應用兔」Apps俾部iPad,想問下,點樣先可以移除返個「應用兔」Apps?

網上話長按,啲Icon就會震震下,跟住左上角就有個「X」俾你去刪除。
但係我部iPad Air 2只係得個震,完全無「X」出現。

刪佢D 塞比你既app?  咁咪開返itools, 係應用程式到刪, 按卸載

如果想抄圖入部機到就比較煩... 可以用第三方app, 透過無線方式抄入去

刪佢D 塞比你既app?  咁咪開返itools, 係應用程式到刪, 按卸載

如果想抄圖入部機到就比較煩... 可以用第三 ...
keithfc 發表於 2016-12-7 13:37

itools,刪唔到佢自家個App。

長按x只係刪普通app..

itools,刪唔到佢自家個App。
mdws2002 發表於 7/12/2016 13:47

有冇係設定---》一般---》最低重設嘅上一個 有個好似developers嘅嘢,裡面係授權其他developers嘅權限,睇下有冇itools嗰個app,delete咗個權限佢

有冇係設定---》一般---》最低重設嘅上一個 有個好似developers嘅嘢,裡面係授權其他developers嘅權限, ...
Stevenchun 發表於 2016-12-7 22:37

唔見有師兄所提及嘅位置。

唔見有師兄所提及嘅位置。
mdws2002 發表於 8/12/2016 08:24

叫profile and device management
如果冇,我就唔清楚點delete了

叫profile and device management
如果冇,我就唔清楚點delete了
Stevenchun 發表於 2016-12-8 08:31

有呢樣嘢,但係無itools相關嘅嘢,所以應該唔係喺呢度。

睇嚟我同Apple都真係唔係太夾。
今日落錯profile,居然禁咗個Safari開唔返。
唉,又有排搞…………

睇嚟我同Apple都真係唔係太夾。
今日落錯profile,居然禁咗個Safari開唔返。
唉,又有排搞………… ...
mdws2002 發表於 2016-12-8 23:26

我諗ipad其實唔使點set野,裝app最緊要都係set允許通知,其他隨便