錯手Upgrade左iOS之後唔記得左Apple ID鎖左機.....點算?

錯手Upgrade左個iOS 去10之後唔記得左Apple ID鎖左機.....點算?

個死人email account幾年前特登同部iPad開, 平時都係update app時要入password,
password肯定唔會錯......但係個email真係老人痴衰唔記得左....

除左催眠, 有冇辦法知道返個Apple ID.....

咁的狀態reset仲用唔用到?

錯手Upgrade左個iOS 去10之後唔記得左Apple ID鎖左機.....點算?

個死人email account幾年前特登同部iPad開 ...
wunit 發表於 2017-2-20 09:31

去Apple 維修點吧! 師兄真係要補下腦喇!

攞購買証明, 去 Apple Store Genius Bar 可以 Unlock 返. Free of charge.

個死人email account幾年前特登同部iPad開 ...
wunit 發表於 2017-2-20 09:31

你啟動個陣應該會寫係咩EMAIL鎖定左部機架

再唔係你搜尋返你個EMAIL紀錄咪知道,再唔係咪搵下電腦個ITUNES

https://support.apple.com/zh-hk/HT201354

你啟動個陣應該會寫係咩EMAIL鎖定左部機架

再唔係你搜尋返你個EMAIL紀錄咪知道,再唔係咪搵下電腦個ITUNE ...
s84292 發表於 2017-2-20 18:47

唔得, 部機到返我手時已經鎖左, 個email只show [a.......@gmail.com]
唉......我有單在手, apple online store買的, 但係去天才bar Unlock係唔係會reset埋部機?

其實佢show一show返個ID比我睇已經救得返

唔得, 部機到返我手時已經鎖左, 個email只show [a.......@gmail.com]
唉......我有單在手, apple  ...
wunit 發表於 2017-2-20 21:14

有單你約天才就得,比你睇返個ID如果係最容易搞,唔一定要RESET

哈哈哈~~~~

多謝各位師兄! 單都已經print左, 估唔到我最後唔使去搵天才........

因為突然醒起n年前某年某月某日屋企人whatsapp問過我個password
最後, 人肉睇左N年前某幾個月的whatsapp相.....真係比我搵到張相係影到個email......

最後....終於入到Apple ID啦, 可惜個Account都係Lock左, 要Gmail認證埋先得...(點知Gmail個password又唔同......都搞左個幾鐘先recover得返)

anyway, 終於開得返部iPad啦!!!

哈哈哈~~~~

多謝各位師兄! 單都已經print左, 估唔到我最後唔使去搵天才........

因為突然醒起n年前某年某 ...
wunit 發表於 2017-2-22 09:22

邊有apple id 唔用自己email,咁買完d apps 用唔反咪大件事

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPhone

邊有apple id 唔用自己email,咁買完d apps 用唔反咪大件事

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPho ...
wing1234 發表於 2017-2-22 10:35

部機都係比屋企睇下片, 唔預有野買, 所以先開個獨立acc比果部機

人人用法唔同, 冇話大唔大件事......

哈哈哈~~~~

因為突然醒起n年前某年某 ...
wunit 發表於 2017-2-22 09:22

你幾年既whatsapp用左幾多容量