請c hing推介阻擋垃圾電話app.

今日試過芝麻來電, 阻擋唔到佢DB有既號碼. 請問c hing有冇好推介?定係有野要set? 已係setting, phone入面on 左芝麻來電阻擋.用緊6S+, 最新IOS. 如果有推介, 最好電話既DB唔會匯入手機個contact list. 收費/免費都請推介一下. 謝謝.

今日試過芝麻來電, 阻擋唔到佢DB有既號碼. 請問c hing有冇好推介?定係有野要set? 已係setting, phone入面on ...
klxcan 發表於 2016-10-14 21:35

芝麻來電你如果SET得岩,應該唔會匯入手機CONTACT LIST?
另外可以試下WHOSCALL

芝麻來電你如果SET得岩,應該唔會匯入手機CONTACT LIST?
另外可以試下WHOSCALL ...
hkocx 發表於 2016-10-14 23:18

呢個搞左啦, 冇匯入到, 之不過希望搵到第二隻app都唔會匯入電話簿就最好, 謝謝. 請問c hing, whoscall block唔block到垃圾電話同'no caller id' / 'unknown' 或類似阻擋功能? 如果可以, 係 cut 線定係mute? 謝謝.

回覆 1# klxcan

芝麻來電
- 有阻擋 ( blocking ) 有辨識 ( identification )
- Ios10.0.x 有bug, 有時會block 唔到, 辨識就無問題, 暫時轉用全辨識, 直到ios 10.1
- 'no caller id' / 'unknown'  無得block
- block call 係 cut,  同你按"拒絕"制一樣( 我自己問apple的)。所以有漫遊問題,去遊行最好disable 左佢。

咁清楚因為我係作者, 同我自己都係用家

回覆 4# royycc

咁即係 IOS 10.1 就可以 Block Calls ?

多謝c hing解答, 咁我再試下

回覆  klxcan

芝麻來電
- 有阻擋 ( blocking ) 有辨識 ( identification )
- Ios10.0.x 有bug, 有時會blo ...
royycc 發表於 2016-10-16 01:41

我部ip5s沒問題...但我妹部ip6s plus就用唔到....佢都等緊apple更新ios10.1, 而加只有用返之前個方法~

我部ip5s沒問題...但我妹部ip6s plus就用唔到....佢都等緊apple更新ios10.1, 而加只有用返之前個方法~ ...
charcsc2000 發表於 2016-10-17 11:03

請問c hing部機係ios 幾, 用返之前既方法即係暫時用返辨識? 謝謝

請問c hing部機係ios 幾, 用返之前既方法即係暫時用返辨識? 謝謝
klxcan 發表於 2016-10-17 13:08

ios10.02呀....升IOS10都係為左個真正BLOCK CALL...
而加我妹要轉返IOS9果隻BLOCK CALL....
即係設定入面個傳統模式....

其實個BUG唔係辨識問題...係完全啟動不到攔截...

ios10.02呀....升IOS10都係為左個真正BLOCK CALL...
而加我妹要轉返IOS9果隻BLOCK CALL....
即係設定入面 ...
charcsc2000 發表於 2016-10-17 17:35

多謝 c hing解答, 我暫時都係學 royycc c hing所講, 用住'辨識' 先. 希望可以早日解決block 唔到既問題.

To royycc c hing: 其實對於冇號碼果0的, 可唔可以是旦俾個DB入面有既號碼就可以block 埋呢?  謝謝.