到我隻 m4 256gb 0009 出事喇

upgrade 左一個星期度
然後將個windows 由隻 hdd clone 返去ssd

跟住就試過幾次bios 找唔到隻 ssd
power off 再 power on 又出返
有d 時候又會hang機, d hdd 又冇反應, 再reset 部機 ....

都唔知係咪關隻 0009 事

然後將個windows 由隻 hdd clone 返去ssd

power  ...
lawrencelau1 發表於 2011-9-12 15:09

除左SSD,連HDD都有問題架話,你不如先CHECK下RAM/火牛比較好~

除左SSD,連HDD都有問題架話,你不如先CHECK下RAM/火牛比較好~
grxgr 發表於 2011-9-12 15:15

似係隻os hdd not responsive, load 唔到d core野出黎, 所以部機停左0係度

似係隻os hdd not responsive, load 唔到d core野出黎, 所以部機停左0係度
lawrencelau1 發表於 2011-9-12 15:17

咁你逐隻試下吧

power  ...
lawrencelau1 發表於 2011-9-12 15:09

其實你呢個情況同我相似。
我只能說一句,good luck。(真心地)

用INTEL 6系主機板?

你先重裝一之WINDOWS睇下問題係咪繼續存在先啦

個別事件咋麻....我星期六才剛剛上左車...:funk:

重裝window 7前, 先搵定你底版既chipset drive, irst drive.
裝好window 7 後, 再裝埋你個chipset, irst
跟住設定 LPM.

睇下得唔得..

個別事件咋麻....我星期六才剛剛上左車...
dcviewjack 發表於 2011-9-12 23:20

你上左車後, 有無事呢??