請教﹐穩吾到M4 64GB? (已換個新﹐現在一切正常﹐thx!)

證實之前果個系壞左﹐現在CLONE 埋﹐運作一切正常。

I5-2500﹐4G ram, asrock - H67M-GE

今日第一次買SSD﹐但系BIOS 同 WIN 7 (64) 都穩吾到M4 64GB

底板系ASROCK H67M-GE, 插左 SATA 3.0 port

試過 in IDE MODE 同 ahci mode (有 藍畫面,入吾到windows 添)

Brother ,有咩 idea? THANKS!

今日第一次買SSD﹐但系BIOS 同 WIN 7 (64) 都穩吾到M4 64GB

底板系ASROCK H67M-GE, 插左 SATA 3.0 port

...
calvin4fun 發表於 2011-9-18 08:25 PM

SATA3.0 唔係原生....TRY OTHER PORT

試下其他port 先, 再唔得就拎去鋪換(未過頭七)

我塊係ASROCK H67M-GE/HT 係認到的

bios認唔到 :
正常, 因為外加chip提供, 但係bios唔見唔代表用唔到

windows認唔到 :
因為佢係外加chip提供, 所以要另外裝driver
intel ide/ahci driver無效

回復 5# KinChungE

請問我可以點做﹐ 我已經試埋SATA2 D PORT 都係吾得﹐唯有聽日去換?

回復  KinChungE

請問我可以點做﹐ 我已經試埋SATA2 D PORT 都係吾得﹐唯有聽日去換? ...
calvin4fun 發表於 2011-9-18 21:21

你有冇重裝OS先
未必一定clone過去就work架喎

回復 7# KinChungE

咩都未搞﹐只系插入去試下先﹐原本想update去V0009 先再搞其他野﹐點知認都認吾到﹐電源﹐cable和port都試左﹐都系吾得

回復 9# racing

好奇一問﹐一定要重裝先用到??