[購買問題] 用緊 x-25m G2 80GB 想升級...應該點揀?

最主要而家80GB真係唔夠用.
intel 520 240GB 得唔得?
我見好多人話 用 SF controller, 話好似好唔穩陣咁...

其實係咪會比我隻 G2 差?
各位師兄又有無推介?
THanks!!

升級你只會感覺快少少..
但一定會快過G2..

升級你只會感覺快少少..
但一定會快過G2..
siuba 發表於 2012-5-17 08:14

其實升級主因係80gb已經用晒,唔夠用。

其實升級主因係80gb已經用晒,唔夠用。
stormet 發表於 2012-5-17 08:40

都無法..要換隻大...你都裝好多software下..定全部都係game..

都無法..要換隻大...你都裝好多software下..定全部都係game..
siuba 發表於 2012-5-17 08:42

全部都係software …只係想裝一隻diablo…
點知都無位…所以就想換隻大d既ssd

最主要而家80GB真係唔夠用.
intel 520 240GB 得唔得?
我見好多人話 用 SF controller, 話好似好唔穩陣咁... ...
stormet 發表於 2012-5-17 07:56

Intel 520 240GB穩定性OK,但經常賣斷市,未必咁容易買得到

剛好呢兩隻我都有用過, 給參考, sata2 平台.

520 240g.png

Intel 520 240GB穩定性OK,但經常賣斷市,未必咁容易買得到
idolclub 發表於 2012-5-17 22:42

明白~我尋日問 Jumbo 都好似仲有貨

剛好呢兩隻我都有用過, 給參考, sata2 平台.
Miipp 發表於 2012-5-17 23:02

多講你呀!!
照睇2隻真係分別不大.
想問下兩隻你用o左幾耐左右? so far 有無d咩問題出現過?

Thanks

多講你呀!!
照睇2隻真係分別不大.
想問下兩隻你用o左幾耐左右? so far 有無d咩問題出現過?

Thanks ...
stormet 發表於 2012-5-18 13:50

g2 用左兩年半, 無出過事.
520 兩個月度 sfsg