[一般問題] 想問...AMD平台行SSD係咪慢好多???

我剛剛買左塊 Asrock 990FX Extreme 4......想買隻M4試下SSD的快感....但有朋友仔講AMD I/O係慢....我擔心個效能會令我失望....有無AMD台平的朋友用緊SSD....可唔可以post個效能成績出黎參考下呀......

你的快感來自使用定跑分先
review2000 發表於 2012-5-29 23:57

我想知會唔會有呢個分數(第一組)呢

始終係AMD弱項..或者係Intel太強...而各SSD亦大部分只對Intel平台做優化

始終係AMD弱項..或者係Intel太強...而各SSD亦大部分只對Intel平台做優化
siuba 發表於 2012-5-30 00:05

咁我係咪應該用返普通硬碟呢???......因為用SSD都係想效能好d

咁我係咪應該用返普通硬碟呢???......因為用SSD都係想效能好d
ttboy-max 發表於 2012-5-30 00:13

咁用SSD點都快過HDD...

咁用SSD點都快過HDD...
siuba 發表於 2012-5-30 00:17

我見呢度好多 post SSD效能表現的朋友都係用 Intel....所以想知AMD平台的效能係點

我見呢度好多 post SSD效能表現的朋友都係用 Intel....所以想知AMD平台的效能係點 ...
ttboy-max 發表於 2012-5-30 00:30

你預相差10%左右... 尤其是4K應該相差比較多..