[一般問題] 請問裝win7佔用ssd幾多容量,仲有d問題,請進

1)如果甚少bt,只係裝win7+dl歌+裝1~2隻game,幾g就夠用?因為想淨係行ssd唔要hdd
2)128G ssd,各位有冇咩好介紹?
請解答一下,thank you very much

1)如果甚少bt,只係裝win7+dl歌+裝1~2隻game,幾g就夠用?因為想淨係行ssd唔要hdd
2)如果用緊hdd+ssd,想run隻g ...
絕望邊緣 發表於 2012-5-30 20:58

本身win7 20gb左右,跟住就睇你裝乜software同game
最basic 64gb都夠用,但係預upgrade/裝多d games都係128gb好d
況且而家最抵係128gb,冇理由唔揀佢

無做任何修身兼up好曬date既,大約40GB到!!

本身win7 20gb左右,跟住就睇你裝乜software同game
最basic 64gb都夠用,但係預upgrade/裝多d games都係 ...
C-Leung 發表於 2012-5-30 21:14

128g幾錢左右? 如果少bt其實唔要hdd is ok?

無做任何修身兼up好曬date既,大約40GB到!!
K-Cup~ 發表於 2012-5-30 21:20

嗯,應該你準d,事實上我用win7 x64冇裝game都係咁上下

128g幾錢左右? 如果少bt其實唔要hdd is ok?
絕望邊緣 發表於 2012-5-30 21:38

公價大約$799-999, 再貴d m3p好似要千三

裝game玩,最好買隻240/256gb唔夠用果陣,後悔莫及~

M3P 千三 咁平 ?
racing 發表於 2012-5-30 23:20

原來係千五?
冇留意開

請問,,,SSD的用家,會唔會去UPDATE WIN 7,因為好浪費GB數!
還有,怎樣知道我的WIN 7用了多少GB?