[技術討論] 新手,今日買左M5S 256GB,有問題,THX

我想問一下,我安裝好WIN7之後,我個SSD有什麼軟體需要安裝??
因為我第一次用,隻SSD內又冇CD,又冇說明,上左官網下載個PlexUtilSetup1.3.2,
但就打出 NO Plextor drive is detected..請大家幫忙

我想問一下,我安裝好WIN7之後,我個SSD有什麼軟體需要安裝??
因為我第一次用,隻SSD內又冇CD,又冇說明,上左官 ...
莎月美希 發表於 2012-7-19 23:27

唔洗特別裝, 同HDD一樣咁用就得.

即係某程度上咩都唔洗搞佢就OK?
用SSD 裝GAME 玩會唔會有問題架?如D3,WOW等等

即係某程度上咩都唔洗搞佢就OK?
用SSD 裝GAME 玩會唔會有問題架?如D3,WOW等等
莎月美希 發表於 2012-7-19 23:56

AHCI 開左未

因為我第一次用,隻SSD內又冇CD,又冇說明,上左官 ...
莎月美希 發表於 2012-7-19 23:27

SSD不是裝PlexUtilSetup,應該裝PlexTool SSD Toolbox

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... page%3D3&page=1

AHCI 開左未
hihihi123hk 發表於 2012-7-20 00:51

YES 開左.

另外,點解次次測速都有D唔同,係唔係正常架??

另外,點解次次測速都有D唔同,係唔係正常架??
莎月美希 發表於 2012-7-20 12:36

正常...

我仲用緊I7 860,底版是P7P55D,
只有SATA 3Gb/s,咁個ssd的分數是正常嗎?
我見好多師兄d分數都好高@[email protected]

我仲用緊I7 860,底版是P7P55D,
只有SATA 3Gb/s,咁個ssd的分數是正常嗎?
我見好多師兄d分數都好高@[email protected] ...
莎月美希 發表於 2012-7-20 12:44

唔知你底版有無原生SATA 呢??
有既話, 插返去原生再試.

你現在用緊MSAHCI, 第三方SATA